Místo cukru funus

Tak jako Špidla vypravil pohřeb českým cukrovarům, Topolánek se stává hrobařem české státnosti. V reklamním sloganu nehledejme žádný jinotaj, už se rozpouštíme...

 

V propagaci českého předsednictví se odráží ta vládní licoměrnost, pokrytectví, farizejství až kolaborace. V překladu totiž jakýkoliv skrytý význam zmizí a zůstává jen faleš, která má oslovit Čechy.

Já bloud jsem volil ODS jako jedinou reálnou sílu schopnou blokovat výprodej české státnosti. Netušil jsem, že Topolánkova faleš a prázdnota dostoupí té míry, že mezinárodní politiku budou určovat „pravdoláskovci" Vondra a Schwarzenberg. Havel se musí popadat za břicho.

Naše předsednictví by mělo smysl tehdy, kdybychom otevřeně řekli, že chceme vystrojit pohřeb lisabonskému podfuku. To bychom ovšem museli mít premiérem chlapa, který se neschovává za Ústavní soud a Iry. Jinak si jen hrajeme na prostořeké děti, které když dostanou na zadek, vědí, koho musí stejně poslechnout.

Je to jen frajeřinka uvnitř vlastní třídy, než přijde pan učitel. Trapná frajeřinka. A sakra drahá; a to nemám na mysli jen protismyslně vyhozené miliardy. Pokud totiž svého předsednictví nevyužijeme k odvrácení lisabonské podrazu, budeme jen devótně hostit jeho strůjce a dělat jim oportunisticky křoví. Možná Topolánek „utrpí" za naše peníze i pochvalu od Barrosa, Sarkozyho nebo Merkelové. Pohladí polepšeného žáčka po vláscích.

Nic chudák netuší, že jeho třída bude zrušena. A celá škola stejně neobstojí v konkurenci amerických a čínských škol. Vyučují se tam totiž předměty jako regulace, sociální inženýrství, byrokracie, které měly zůstat na smetišti dějin. Přitom, když žáčka lákali, slibovali svobodný pohyb zboží, kapitálu a osob.  A jsme zpět u reklamy - neseriózní a slibující nemožné. Vždy za ní stojí nějaký podfukář, který za účelem svých zisků dělá z lidí - a zde z celých národů! - hlupáky. Teď nám prodávají lžidemokracii.

Klaus měl pravdu. Hrozí, že se rozpustíme jako kostka cukru. Pamatujme aspoň, kdo nám to osladil.

Autor: Dušan Streit | pátek 12.9.2008 10:21 | karma článku: 25,12 | přečteno: 1603x