Masaryk by Schwarzenberga vyšvihal jezdeckým bičíkem

Nejen proto, aby nezapomněl, že šlechtické tituly jsou u nás nezákonné. Nejen proto, že se paktuje s vrahy a mafiány, jako je Thaçi. Nejen proto, že stojí v čele snah o rozvrácení české suverenity. On chce „darovat“ kus historické Prahy Němcům.

Lobkovický palác

 

Na návrh Sshwarzenberga vláda souhlasila s převodem barokního Lobkovického paláce na Malé Straně na Německo. Výměnou máme získat pozemek na okraji Berlína. I když nebudeme brát v úvahu historickou a památkovou hodnotu této nemovitosti, kdo nás to chce ruinovat i ekonomicky? Copak ta výměna je vyvážená?

To snad ne ani pro chemika v rouše ekonoma. Může si to dovolit Schwarzenbergův stranický kumpán Kalousek, který nám rozesílal složenky? Není to trestné takto poškozovat státní kasu v době proklamovaných úspor a státního zadlužování?

Hodnota paláce je nevyčíslitelná a bude jen růst. I kdybychom k nějaké astronomické částce došli, hodnota německého pozemku bude absolutně nesouměřitelná. A co k tomu řekl náš finanční farizej a klaun v jedné osobě - Kalousek? „Já jsem řekl, že bych nikdy nesouhlasil s prodejem. Prodej sám o sobě by mně vadil. Nicméně, je-li to výměna majetku, Česká republika získá významnou nemovitost v Berlíně.“

Ten člověk se buď zbláznil a/nebo je to vlastizrádce. Každopádně prokázal, že o tom, že na ministerstvu financí máme kozla v zahradě už nesvědčí jen záruky, které v desetimiliardových položkách trousí po Evropské unii, leč on se neštítí ani přímých škod.

I kdybychom se oprostili od historické hodnoty, tak se ptám: Je v době rozpočtové krize únosné vyměnit nemovitost, která nám vynáší do státního rozpočtu výnosy z pronájmu? Je právě teď vhodná doba, aby nás navíc zatížila stavba nového velvyslanectví v Berlíně? Kde na to Kalousek vezme?

Asi nám pošle novou složenku. A k tomu navrhne další zvýšení DPH.

 

PS Tón tohoto článku je záměrně přeexponovaný. Ale arogance těchto národních škůdců je ještě exponovanější. Co všechno si dáme ještě líbit?

 

 

 

Autor: Dušan Streit | pátek 24.6.2011 10:15 | karma článku: 40,59 | přečteno: 5064x