Martin Komárek se mýlí: prý skrblík Kalousek...

Včera se tak vyjádřil ve svém komentáři v MF Dnes, když se snažil nahnat body v prezidentské kampani ve prospěch Schwarzenberga, jemuž to údajně kazí Kalousek, jenž prý skrblí, ovšem v jeho očích pro naše dobro.

 

Tak se na toho „skrblíka“ podívejme. Nechci psát o tom, že je držitelem rekordu v ročním deficitu státního rozpočtu (2009, 2010), kdy spolu se svým mužem (nástupcem i předchůdcem) Janotou trumfli i pověstného Dluhoslava. Vlastně bychom tam měli přidat i rok 2012, jehož deficit je po zaúčtování vlivu církevních „restitucí“ druhý nejvyšší. Kalousek je asi takový ochránce státní kasy, jako je Schwarzenberg obhájce zájmů České republiky.

Takže skrblík? Proč tedy tak zavile prosazoval církevní „restituce“, které jen ve finančních náhradách činí bez inflace 59 miliard? To by zodpovědný ministr financí přece dělat nemohl. Aby je protlačil, nejenže spolu s Nečasem „podplatili“ rebelující poslance a kolaborující Peakovou, z čehož vznikají státu další škody, ale osobně podvedl i poslance Michala Doktora, jemuž za jeho hlas slíbili, že v tomto zákoně nebudou církve nemravně osvobozeny jak od daně z převodu nemovitostí, tak od daně z příjmů z prodeje. Když tato novela byla připravena, Kalousek jako ministr financí toto ujednání úskočně smetl se stolu. Jediný Kalousek tak zabojoval proti budoucím příjmům státního rozpočtu!

Není to na kriminál? A to je třeba doplnit, že včetně nemovitého majetku a valorizace splátek přijdou církevní „restituce“ daňové poplatníky dle odhadu ze státních zdrojů na 171 miliard. Kdyby stát byl firma a měl auditora, nepochybuji, že po vyčíslení úbytku vlastního majetku o předané nemovitosti a po zahrnutí závazku pokrýt inflaci by tato šílená částka byla mnohem vyšší. Přitom ji už v příštích deficitech neuvidíme. Byla pokrytecky zakamuflována do loňského rozpočtu, ovšem s legendou, že tam vlastně nepatří.

Kalouskův Dráb(ek) byl také velmi štědrý k důchodovým fondům, které na úkor státního průběžného penzijního systému budou desítky let nakládat bez jakéhokoliv rizika s penězi nešťastníků, kteří se do tohoto „letadla“ bláhově upíší. A to ještě naštěstí neprošel jejich původní požadavek, aby tento systém byl povinný.

Ale na „slabých“ Kalousek šetřit umí. Pracujícím důchodcům sebral slevy na dani, kterou mají všichni (nejen) zaměstnanci. DPH i další daně neustále zvyšuje. Spotřební daně jsou tak vysoké, že máme pomalu nejdražší pohonné hmoty v Evropě. Energie jsou zatíženy kvůli stále rostoucím zrůdným přirážkám nikoliv na ekologické zdroje, ale pro nemravné výnosy těch nejbohatších.

Má cenu dále pokračovat? Doplním jen, abychom nezapomněli, přehled Kalouskova „skrblictví“:

 

●ukončení sporu s Nomurou ohledně vytunelované IPB......120 miliard

●odstranění ekologických škod jedinou firmou (zrušeno)...100 miliard

●elektronické mýto.................................................................45 miliard

●ochrana Bakaly ve věci bytů OKD........................................35 miliard

●nečinnost v kauze MUS (Švýcarsko)....................................12 miliard

●riskantní půjčka MMF.............................................................38 miliard

●záruka Irsku a Portugalsku...................................................14,4 miliard

●software pro Drábka................................................................3,5 miliardy

ESM ......................................................................................350 miliard

církevní „restituce“..............................................................171 miliard

 

Jak je možné, že stále existují lidé kterým to nedochází? Vždyť v drtivé většině se nerekrutují z miliardářů, ale z obětí Kalouskova řádění. Vysvětlením může být jen Gaussova křivka rozdělení IQ...

 

PS Abyste nezapomněli, až se bude volit prezident, koho kryje Schwarzenberg, napsal jsem včera článek i o něm: zde.

Autor: Dušan Streit | úterý 8.1.2013 12:02 | karma článku: 37,95 | přečteno: 2648x