Lidi, prozřete a nevolte eurolokaje!

Při menšinové důvěře, jakou u českých voličů požívá Evropská unie, je nepochopitelné, jaké strany pak vždy zvolíme do parlamentu – od euronadšenců (TOP 09, ČSSD, KDU-ČSL, SZ) až po eurokapitulanty (ODS, VV).

 ANO, někde mezi ně svou stranu tlačí i dotovaný Babiš.

 Osobní preference jsem představil v článku „Volte novou generaci!“.

 

Teď ale chci na příkladu ukázat, o jakou manipulaci si koledujeme a jak šílené dopady na svobodu, životní náklady, ale i bezpečí z vlastní netečnosti a hlouposti podstupujeme. Už nejde jen o žárovky, marmelády, biopaliva a fotovoltaiku, ale chci upozornit že v květnu navržený zákon Evropské komise o reproduktivním materiálu rostlin by učinil ilegálním „pěstování, reprodukci a obchod“ s jakýmikoliv semeny rostlin, která nebyla „otestována, schválena a přijata“ novou EU byrokracií s názvem „Agentura EU pro odrůdy rostlin“ (zdroj act24.cz).

 Tato šílenost se má týkat vedle organizací  a farmářů také všech drobných samopěstitelů a zahrádkářů. Nebude možné si z vlastní úrody ponechat semínka a nebude možné zasít rostliny od souseda. Každé osivo bude muset být registrováno , což znamená vlastně vyřazení malých pěstitelů z trhu ve prospěch velkých korporací. Ty samozřejmě nebudou mít zájem pečovat o odrůdovou rozmanitost a reprodukovat staré a krajové odrůdy. Ekonomický aspekt je sice rozhodující, ale škody budou všestranné a daleko horší.

 Dopad na svobodu je daleko závažnější, než by se mohlo zdát. To si už opravdu necháme líbit všechny zvrácenosti, co prodejní politici a byrokraté v zájmu nadnárodních korporací na nás uvalí? Ekonomické důsledky jsou jasné, ale tady už nejde jen o to, že jsme nuceni pojídat a dýchat sloučeniny olova a kadmia z předražených zářivek, že přeplácíme energie a paliva a ještě si ničíme motory bionaftou a pole soláry a řepkou, že nám někdo zakazuje používat vžitá česká označení pro tradiční výrobky (marmelády, pomazánkové máslo, tuzemský rum...), tady někdo chce znemožnit jakoukoliv potravinovou nezávislost spotřebitele či samozásobitele a ještě mu omezit výběr.

 A nebagatelizujme, že nehrozí žádná rizika nebo že bude nařízení nekontrolovatelné. Kontrola by byla jednoduchá požadavkem na předložení účtu o každém nákupu (viz původ alkoholu). Teoreticky každý, kdo má květináč, bude podezřelý a kontrolovatelný. A nezapomínejte, že stále více se propaguje tzv. whistleblowing, dokonce se zřizují nejrůznější úřady po udavače. Už to ukazuje, do jakého světa s EU směřujeme.

 A nejsou to jediná rizika. Doporučuji k přečtení článek Václava Dandy „Zakáže Evropská unie zahrádkaření? Ve hře je zákon, který dramaticky ztíží možnost pěstování plodin soukromými farmáři. Ještě je možné podepsat protestní petici!“. Nemám sice konspirativní myšlení, ale to neznamená, že bychom se neměli nad hrozbami vážně zamýšlet. Co může být zneužito, skutečně aspoň někoho vždy naláká, aby se o zneužití aspoň pokusil. Dovolíme to?

 Je to jen jeden kamínek do mozaiky, která by už nikoho z nás neměla nechat klidným. Skutečně zvažte, zda už nenazrál čas volit euroskeptické strany.

 

Ceterum autem censeo Unionem Europaeam esse delendam! 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Streit | pátek 25.10.2013 14:39 | karma článku: 35,10 | přečteno: 2434x