Královská svatba a dvě miliardy hlupáků

Britská královská svatba není pro mě ničím jiným než naleštěným bulvárem, který mi už pěkně leze na nervy. Jak se říká, otevřu konzervu a jukne na mě William a Kate. Začínám si to brát osobně.

 

Ráno mě rozčílilo, že se Česká televize chlubila exkluzivním zpravodajstvím z Londýna od 9 do 15 hodin nepřetržitě. Tak to mají být ty veřejnoprávní pořady, na které musíme jako nedobrovolní koncesionáři přispívat, aby nezanikla hodnotná kultura, pravá vzdělanost a spravedlivá pozornost menšinám? Hergot, proč mám ještě platit, že je na světě dvě miliardy hlupáků?

Naopak, jde o výchovu většinového stádního ovčana, který je krmen bulvárem, v tomto případě planetárním, aby se necukal na krátkém špagátě a něco si užil z cizího pozlátka. Média tuto závislost ještě rozdmýchávají. Denně v nich vystupují bubeníci a rozleskávačky, kteří nás krmí nevyžádanými pikantnostmi z této soukromé akce za veřejné peníze. A tak ani mi neunikla fotografie, že z hezké holky se nastávající princezna stala málo přitažlivou anorektičkou, ale s diamanty.

Britské daňové poplatníky bude ta sranda stát v přepočtu až kolem miliardy korun. Nepochybujme, že v globálním světě přispějeme taky. Všichni jsme latentními sponzory žebříčku Forbes.

V Londýně doslova bivakují tisíce reportérů. Desítky tisíc poblouzněných lidí stanují na ulicích. Statisíce se tam nahrnou v průběhu obřadu. A miliardy na to budou až hypnotizovaně čumět v televizi a na internetu. Obchodníci s hloupostí si mnou ruce. Co to je proboha za svět?

Mimozemšťan by řekl, že se dnes v Londýně musí odehrávat nějaká světodějná událost pro záchranu lidstva nebo planety. Přinejmenším by člověk řekl, že se tam musí zažehnávat světová dluhová krize, řešit ukončení válečných dobrodružství nebo potírat nemoci a hlad v Africe.

Nic z toho. To se jen veškerá špína světa lakuje na růžovo. A hlupáci se radují v odlesku cizího luxusu a štěstí. Chléb není podstatný, klidně si nechají na něj zvýšit DPH, hlavně, že hry zůstaly. Nepostřehnou ani, že jsou jen pasivními diváky v parteru, kteří ty opulentní hry financují.

Už chápu, že je skutečně oprávněná obava z New World Order. Svět zachvátila nadvláda hlouposti.

 

PS Z hecu jsem tento článek umístili také na Onu, protože věřím, že máme v populaci i chytré ženy. Napjatě čekám, jaké máme adminy :)

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Streit | pátek 29.4.2011 10:04 | karma článku: 37,52 | přečteno: 4291x