Komu není rady, tomu je šrotovné

Už jsem mnohokrát psal o tom, že tato „Urbanizace" české politiky se nám těžce vymstí. Proto se budu snažit postesknout si bez opakování argumentů, případně jen odkazem.

 

Asi je to přírodní zákon, že co se má stát, se také stane, a to přes všechna rozumná varování a úpěnlivé prosby:

http://streit.blog.idnes.cz/c/100611/Desiva-krize-teprve-pomalu-prichazi.html

Když se lavina utrhne, není síly, která by ji zastavila. A válka s hloupostí se nedá nikdy vyhrát. Ale bojovat se proti ní musí, jak pravil už klasik.

Co mi vadí nejvíce?

- Že padla jakákoliv naděje, že by se v naší politice mohl zmobilizovat rozum, aspoň když to jde hrubým do tenkého. Ruptura je jediná naše vyhlídka.

- Že se politici nezastaví ani před ožebračováním vlastních potomků, jejichž budoucnost podobnými krátkodobými nástroji prožírají. Nebo že by byli už všichni za vodou s celými rodinami?

- Že jsou tací, kteří šrotovné brali jako „půjčku za oplátku", tedy jako projev vděku okolním státům, které podobnou zhovadilost zavedly. Oni přece skočili do studny, takže my nesmíme zůstat „černými pasažéry" na břehu. Jen trochu pozapomněli na to, že třeba Němci na rozdíl od nás to mohli pojmout jako „národ sobě", protože i VW-Škoda patří Němcům. Pana Porsche a Piecha nepovažuji za dobrý cíl mých daní.

- Že té bezprecedentní blbosti předcházela dělostřelecká příprava: mezikvartální HDP přece vzrostl o závratných 0,1%! Dělá si z nás někdo srandu? Přinejmenším z těch 8,5% nezaměstnaných, jichž bude nadále přibývat. A oživení prý táhnou domácnosti. Tak to jsem zvědav, jak dlouho a případně na čí dluh.

- Že zase si nejsou ani firmy před zákonem rovny. Vzpomeňme s pietou, jak Martin Říman se verbálně vymezoval proti pobídkám montoven. A před prezidentským vetem hlasoval pro ještě adresnější zvýhodnění jedněch na úkor druhých. 

Úplně mě opět dorazil svým nedávným vyjádřením. Prý šrotovné je nejméně špatné ze všech návrhů ČSSD. Prostě zhůvěřilost je zhůvěřilost a odmítám optiku, jestli je lepší se utopit o něco dříve nebo o něco později.

Pro mě to má náboj symboliky, co všechno jsou i pravicové strany schopny obětovat, když se to hodí jejich krátkodobým zájmům. A nic na tom nemění, že opakovaný souhlas ODS nedala. Při porodu toho bastarda asistovala.

 

Autor: Dušan Streit | středa 9.9.2009 14:01 | karma článku: 34,87 | přečteno: 2645x