Kocourek? Neděsí mě ušmudlaných 16 mega, ale ta nebetyčná blbost!

Rád bych znal IQ bývalého ministra Kocourka. Klidně uvěřím, že si ve statutárních orgánech Unipetrolu, České spořitelny, v dozorčí radě ČEZu a za dvacet let ve státních funkcích mohl vydělat i legálně těch šestnáct miliónů. Naopak, proti Grossovi, Kadlecovi, Palasovi, Řebíčkovi nebo Topolánkovi s Dalíkem by byl chudý jako kostelní myš.

 

To jen namátkou. Nemohu znát všechny majitele švýcarských a jiných zahraničních kont, kde se jedná o částky až stonásobně vyšší. Srovnání se škodami, které způsobil samotný Vondra, je také až směšné. Na druhé straně Kocourkovi můžeme děkovat za prosazení dostavby Temelína a vůbec koncepce jaderné energetiky. Proto také Bursík mezi prvními žádal jeho odvolání a písemně žaloval Nečasovi.

Ale ta blbost! On místo toho, aby včas odstoupil a v tichosti si užíval svých miliónů, uspořádal divadelní představení, na němž se úplně a až nepochopitelně znemožnil, poštval na sebe bývalou manželku, de facto podal na sebe trestní oznámení a ještě k tomu znemožnil svou matku, jíž tím také zadělal na problémy. Kdo neviděl, neuvěří.

Přiznat se, že „odklonil“ peníze před rozvodem, to už vyžaduje neskutečnou dávku blbosti.  Proboha, ten člověk si nevidí na špičku nosu, i když mu odpustíme trapné blábolení. Chtěl bych být právním zástupcem jeho bývalé manželky. Policie si už také může brousit zuby, minimálně ve věci podezření z trestného činu podvodu.

A tenhleten člověk – chtělo se mi napsat ´zoufalec´- byl ekonomickým „expertem“ ODS! Radil Klausovi v jeho vládních funkcích, hlavně v ekonomice a při privatizaci, byl členem dozorčí rady Fondu národního majetku, prezídia Pozemkového fondu a místopředsedou Rozpočtového výboru Sněmovny. Zastupoval „zájmy státu“ ve více firmách. Stal se ministrem stěžejního Ministerstva průmyslu a obchodu. Je to vůbec možné?

Kalousek se musí tetelit blahem a nepochybuji, že již aktivoval své cifršpióny, i když sám má na hlavě zřejmě toho másla více. Ale musím přiznat, že tak hloupý zase není. Kocourek však šlape na paty i Jakešovi na Čeveném Hrádku.

Teď jsou bohužel na místě dvě otázky: (1) Je lepší ve vysokých funkcích lump nebo hlupák? (2) Co to máme za politiku, která generuje do nejvyšších funkcí natolik nezpůsobilé lidi?

Dočkáme se někdy, že nám budou vládnout lidé nejen chytří, ale i poctiví? Tento stav je v nedohlednu... Jak dlouho se ještě budeme nečinně dívat na arogantní tupce a/nebo na bezostyšné zloděje, kterak z nás dělají blbce?!

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Streit | čtvrtek 10.11.2011 11:55 | karma článku: 43,00 | přečteno: 4824x