Kocábe, chce se mi zvracet

Kocába vyhodili dveřmi, an se vrací oknem. Asi to chce defenestraci. Když jsem o tom četl zprávu iDnes, potvrdily se mi dvě věci:

1) Kocáb je vyžírka bez lidské důstojnosti.

2) Fischer vždy uhne (Topolánek) a jde cestou nejmenšího odporu.

ad 1) Kocábovi se z vlády sakra nechtělo. Ještě jsou v čerstvé paměti jeho šaškárny kolem nabízených a odvolávaných rezignací. Bláhově jsem si myslel, že poté, kdy se konečně po trapných záminkách podvolil, tím celá nechutná fraška skončila. Museli jsme si sice protrpět rozhovory, kterak nemá do čeho píchnout a jak jej mrzí odcházet od rozdělané práce, ale byla to úleva.

Prozradil ještě na sebe, že jeho patron Václav Havel jej chce ve vládě udržet. Asi proto, abychom měli stále před očima, co obnáší pravda a láska v jejich pojetí.

Kocáb je pro mě svébytnou menšinou, která nejvíce těží z pozitivní diskriminace. Jinak by neměl tento bláznivý a prospěchářský exot bez chlapské cti ve vládě co dělat. Také je menšinou, na niž – počítáno na hlavu – doplácíme nejvíce.

Naposled jsem četl, že si po odchodu z vlády svých pár chlupů na hlavě prý obarví na blond. Těšil jsem se, že napříště bude kašpara dělat jen sám za sebe. A tu máš čerte kropáč! Přeliv se odkládá. Stejně jako dosavadní zmocněnec pro lidská práva Jan Litomiský. Že není Kocábovi hanba!

ad 2) Fischer znovu ukázal, že není schopen chlapských řešení. Jedinou pevnost prokázal, když se ohradil proti Topolánkovi. Jenže Topolánek měl pravdu a skutečně nemluvil o Židech, ale o Fischerovi. Fischerovu zásadovost v této věci relativizuje už to, že nebylo vůbec statečné si přisadit proti prostořekému Topolánkovi pod všeobecnou palbou.

Samozřejmě, že jsme mohli mít premiérem nějakého lumpa, jímž Fischer není. To ale neznamená, že můžeme nevidět, jak se tento člověk celou dobu chová jako chytrá horákyně, která jde vždy cestou nejmenšího odporu a snaží se s nikým si to nerozházet a plout s proudem.

Takže Fischer se oblékl za ministra pro menšiny a lidská práva, ale hodlá za sebe nastrčit neodstřelitelného Kocába. Vlk se nažral a kozel zůstal zahradníkem.

Jsem z toho celý zelený.

 

Autor: Dušan Streit | úterý 20.4.2010 16:05 | karma článku: 41,35 | přečteno: 3448x