Klaus - s pomocí Bárty - odpískal lžireformu, doufám

Klaus je lišák. Navíc má pravdu. Ví, že veto by mu při 118 hlasech koalice moc platné nebylo, tak trošku zatahal za správné nitky.

 

Kromě jeho vyjádření, viz zde, jemuž nelze z hlediska logiky nic vytknout, dal si separátní schůzku s Bártou (povšimněte si, že ne s Johnem). A ejhle, hned nějaký dosud neviditelný poslanec Babák začal „reformu“ zpochybňovat a hovořit o mrtvé reformě.

Tak věřme, že ten Klausův trojský kůň splní v koalici svůj účel a zabrání tomu pokryteckému, šílenému a diletantskému plánu. Můžeme to vzít i tak, že Klaus by vlastně zachránil samotné strany vládní koalice před dovršením předvolebních lží.

Klausova diplomatičnost a politická protřelost kontrastuje se sebevražedným přístupem ODS. Ta už dávno příklonem ke zvyšování daní, evropanskou kolaborací a opuštěním principů svobody ztratila opravdu pravicové voliče. Ty pseudopravicové naivy, kteří volí podle zájmů těch, jimiž by chtěli být, posbírá stejně Kalousek. A levičáci ODS volit nikdy nebudou. Zbývá jim pár nostalgiků. I těm začíná vadit, že Nečas přepustil roli faktického premiéra Kalouskovi.

Věci veřejné by mohly shozením zvýšení DPH a důchodové „reformy“ získat kladné body a tím zachránit v příštích volbách svou existenci. Klaus to jistě Bártovi připomněl.

Prezident Klaus poslal zároveň s tímto vyjádřením explicitně jasný vzkaz, že po opuštění státní funkce nebude pěstovat zeleninu. Umně si k tomu připravuje půdu. Nahrává mu i dění v Evropské znii, kdy postupně dochází na jeho slova, ať už se jedná o euro, multikulturalismus, oteplovací záškodnictví, přístup k jaderné energetice, deficit demokracie i velmocenské ambice velkých zemí.

A ruku na srdce: Klaus byl sice vždy stoupencem pravicové ideologie, ale transformaci přitom realizoval sociálně citlivě. Není prostě zaslepeným fundamentalistou, ale pragmatikem, z něhož by neměli mít hrůzu ani méně úspěšní.

Pokud by se mu podařilo shodit ty Kalouskovy a Drábkovy šílené a zákeřné plány, které na svém blogu už delší dobu kritizuji (naposled zde a zde), nesmazatelně by potvrdil své beztak bezkonkurenční místo v historii České republiky. A nepotřeboval k tomu ani vyskakovat jako čert z krabičky, když někde spatří příležitost bombardovat, jako jeho ideový protipól (srovnejme zde).

U mě se počítá i to, že při tom všem je i autentickým vlastencem.

 

 

Autor: Dušan Streit | úterý 8.3.2011 10:04 | karma článku: 36,87 | přečteno: 2467x