Kalousek číhá, provokuje, odvrací a rozvrací

Tento šíbr slídí a zneužívá každého náznaku kauzy, která by mohla poškodit jeho politické soupeře. Signifikantní pro jeho charakter je, že se nezastaví ani před svými koaličními partnery. Dokonce o posledním případu se dá říci, že celý pseudoproblém vyvolal – možná záměrně – Schwarzenberg.

 

Je to stará Kalouskova hra, vždy, když potřebuje odvrátit pozornost od svých problémů. Tak tomu bylo počínaje jeho padákovou či bytovou kauzou, i děsivými událostmi předcházejícími kauze dědické.

Proto nechci vůbec hovořit o bouři ve sklenici vody vyvolané přestřelkou mezi Shwarzenbergem a Bátorou. Jen podotknu, že útoky, jaké byly vedeny na Bátoru, bych si taky nenechal líbit, ani od „chudáčka starýho“.

Jestli TOP 09 odešli demonstrativně z jednání vlády, nechal bych si je to – jak se říká – vyžrat. Je to jejich rozhodnutí. Nečas ale, věren své „chlapácké“ letoře na to naskočil a hřímá proti vlastním zájmům.

Co Kalousek sleduje? Za prvé očernění všech kolem, aby sám se svou obskurní stranou vypadal čistoskvoucněji. Za druhé chce odvrátit pozornost, že po pádu Hušáka ztratil zájem o zdanění hazardu, a to navzdory svým předchozím slibům.

Možná také chce kamuflovat, jak servilně tento proklamativní „vzor šetrnosti“ slibuje v Bruseli naše peníze na záchranu eura. Složenky nám už tiskne prostřednictvím sazby DPH. Jak je situace vážná, dokládá poslední schůzka Merkelové se Sarkozym, kteří se shodli na tom, příznačně bez účasti zbytku EU, že chtějí řídit evropskou finanční, rozpočtovou, ale i daňovou a penzijní politiku. Všichni teď máme platit za šílené vize eurofanatiků. Kde byl ten náš „šetřílek“?

Samozřejmě, že jako realista Kalousek ví, že to dopadne špatně. Jemu stačí, když stihne ještě své „reformy“. Pak bude mít kromě Hávy i další vděčné nohsledy ve finančních kruzích. Kalousek se neztratí...

My ostatní budeme úpět pod vládou socanů.

 

PS Držím palce Dobešovi, aby neustoupil vydírání.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Streit | čtvrtek 18.8.2011 11:08 | karma článku: 38,06 | přečteno: 3830x