Jsme hlupáci, lačnící po vysvětlování vlády?

Mě to osobně uráží. Svůj názor mám. A od těch šejdířů a diletantů žádnou ohlupovací propagandu nepotřebuji, naopak. Zvláště, když si ji mám z daní sám platit.

 

Chtělo by to kampaň směrem ke vládě, aby už konečně pochopila, že tyto „reformy“ se obhájit nedají a nevysvětlitelné se vysvětlit nedá. Jestli si to vláda nedá vysvětlit, jsem přesvědčen, že odpor se dříve nebo později vzedme mimo demokratické mantinely.

Lezou po mně, nikoliv slimáci, ale přímo chlupatí a jedovatí pavouci, když vidím Nečase nebo Drábka, kterak si sypou licoměrně popel na hlavu a se starostlivým výrazem se kají, že málo reformy lidem vysvětlovali. Právě, že až moc! A lidé tu zmatečnost, faleš, pokrytectví a průhlednou účelovost prokoukli.

Dá se vysvětlit, že člověk není na hlavu padlý, pokud by měl věřit zprofanovaným finančníkům, že desítky let budou zodpovědně inkasovat jeho peníze s neustálou péčí o to, aby nebožák měl důchod snů? Dá se vysvětlit, že snížení firemních odvodů doplní vyprázdněné fondy? Dá se vysvětlit, jak společnost, která se potýká s nezaměstnaností, bude vyhledávat sedmdesátileté řidiče autobusů, pokrývače, horníky a hutníky?

Dá se vysvětlit, že zvýšení DPH si lidé přejí? Dají se vysvětlit ty hokynářské licitace kolem sazeb? Dá se vysvětlit, že peníze do zdravotnictví nalijeme tak, že zatížíme všechny položky vyšší DPH? Dá se vysvětlit, že ústavní garance bezplatné zdravotní péče v zákonném rozsahu se bude realizovat ministerskou vyhláškou? Dá se věřit tomu, že tam, kde i amalgámové plomby mají být nadstandardem, budou mít i nemajetní nárok na zdravotní péči?

Dá se vysvětlit, že to, co z nás Kalousek sedře, přislíbí v EU jako garanci na záchranu eura, kterým neplatíme?

Při vládní propagandě mnozí připomínají analogii s radarem a s Klvaňou. Dnes nemáme radar, Klvaňu ani vyhozené peníze. Mě ale napadá jiná paralela. Bylo to tehdy, když fanatik Špidla před referendem o vstupu do Evropské unie vynaložil stovky miliónů korun na mobilizaci svedených euronadšenců, aby bylo o pár hlasů překročeno minimum pro platnost referenda. Dnes začínáme právě sklízet negativní důsledky a mnozí už vystřízlivěli a prožívají kocovinu ze své volby.

Vysvětlete už někdo těm šarlatánům, aby z nás nedělali větší voly, než jsou sami.

 

Autor: Dušan Streit | čtvrtek 23.6.2011 10:05 | karma článku: 38,66 | přečteno: 3277x