Jestli se najde 27 zoufalců, skočí do studny i Nečas

Musíme být skromní. Po lokajském přístupu k devadesátimiliardové půjčce ze strany socanů a Schwarzenberga je Nečasovo lavírování přece jen zatím méně tragické.

 

To však neznamená, že není tragikomické. Jak Nečase známe, záleží jen na tom, jak silnému zadupání ze strany SarkoMu je ještě schopen odolat. Bylo by dobré, kdyby na něj trochu zřetelněji zadupal i prezident Klaus.

Pak by se Nečas tradičně podělal, ovšem zatím můžeme jen spekulovat, na kterou stranu. Musíme jen doufat, že se více poleká hněvu občanů a prezidenta než hněvu protektorů. Takový pokrytecký přístup, když jde o tak existenční záležitost, je však velmi nechutný a chlapa – natož premiéra - nedůstojný. Nakonec se přikloní k silnějšímu, mazánek jeden.

Místo toho, aby teď česká diplomacie, když už Nečas propásl příležitost podpořit jednoznačně Camerona, vyvíjela horečnou činnost k získání podpory pro zamítavé stanovisko i mezi ostatními váhajícími státy, on vysílá vstřícné kapitulantské signály. Nijak ho neomlouvá, že Schwarzenberg je ještě horší.

Hezkou ironickou glosu dal v diskusi pod mým článkem diskutér ´ruben ayala´: „27 chronických dlužníků utvoří jeden ohromně silný a fiskálně nejzodpovědnější útvar“. To je myslím zcela charakteristické. A komu budou dlužit? Finanční lobby přece. Ti, kteří nezodpovědně půjčovali, teď budou mít na věřitelský povel většinu Evropy.

A kdo jim k tomu pomůže? Všichni lokajové a proletáři Evropy. Už se leninsky spojují.

Ale víte, co by mohlo tu integrační a kolaborační servilitu zbrzdit? Strach. Měli by si uvědomit, že takového Kaddáfího by před pár měsíci ani nenapadlo, jak skončí. Ani Putina jistě nenapadlo, jaké revoltě bude po volbách čelit. Doba je prostě těhotná nestabilitou. A taková Tymošenková se už dočkala i civilizovanějšího zúčtování.

 

Ceterum autem censeo Unionem Europaeam esse delendam!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Streit | úterý 13.12.2011 14:50 | karma článku: 37,01 | přečteno: 2820x