Jedenáctý důvod, proč lidi štve zrovna Paroubek

Paroubek je autentický aparátčík. Navíc je to sonda do minulého tisíciletí.

 

Václav Dolejší v MF DNES popsal deset důvodů, proč lidi štve zrovna Paroubek:

(1) Pohrdání mladými: cuc na klacku (2) Nabubřelost: mám vyšší poslání  (3) Papaláš: "Kdo z vás to má?!" (4) Agresivní: Útočí a neunese porážku (5) Shození vlády: Ostuda v EU (6) Spojení s komunisty: Lidé si zvyknou na leccos (7) Populismus a závist: Bohaté oškubeme (8) Zadlužování: Slibuje krize nekrize (9) Vzhled: Dieta a růžová trička (10) Divní přátelé: Kočka a spol.

To všechno je pravda. Sám jsem to před desíti dny viděl obdobně:

http://streit.blog.idnes.cz/c/84386/Vajicko-jako-demokraticky-vzkaz.html

Ačkoliv jsem vrstevníkem Paroubka, je mi jasné, že ti mladí v něm musí vidět politického dinosaura, který by se měl vrátit do hrobu. Na druhé straně je přímo instruktážním případem, jak asi vypadali předlistopadoví papaláši typu Štěpána a podobných.

I jeho zištná a karierní motivace se slučuje s prospěchářstvím bývalých papalášů, kterým vůbec nezáleželo na lidech a vlasti, i když se jimi zaklínali. Dokládají to takové pijavice, které jej obklopují, jako jsou všeho schopný Rath a bezzásadový Jiří Havel, oba převlékači kabátů.

Je to tragédie, že po dvaceti letech od sametové revoluce existuje v politice taková tragická figura, a to v postavení, které může na desítky let ohrozit kvalitu života těch nejmladších. Totalitní myšlení z něj odkapává zcela ilustrativně. Jen se podívejme, jací lidé chodí na jeho mítinky. Jsou to často agresivní důchodci, kteří vypadají jako z historického filmu „Lidové milice po dvaceti letech".

Tolik agrese, křupanství, závisti a nenávisti, kolik kolem sebe dokázal soustředit Paroubek, snad nenajdeme ani u komunistů, kteří se na rozdíl od těch, co z KSČ dezertovali nebo mají levicový fanatismus v genech, přece jen částečně kultivovali.

Já se nebojím, že se ČSSD opře o KSČM, já se bojím, že se KSČM opře o ČSSD. Pod vedením Paroubka je totiž aktuálně sociální demokracie největším nebezpečím pro naši SVOBODU.

 

Autor: Dušan Streit | pátek 29.5.2009 10:04 | karma článku: 46,47 | přečteno: 8081x