Humanitární bombarďák opět za bukem vypouští bohatýrské pšouky

Havel doporučuje rychlý vojenský zásah západních zemí v Libyji. Korunu tomu nasadil zvrácenou úvahou, že váhání s použitím síly se v Jugoslávii nevyplatilo.

 

O Kaddáfím řekl v rozhovoru pro Hospodářské noviny: "Osobně jsem ho měl za komického klauna. Vlastně celý svět ho měl za podivínského šaška. A celý svět se mýlil. Ukázalo se, že to je šílený zločinec.“

Kaddáfího hájit nebudu, ale za komického šaška, který v určité situaci – jak stále dokazuje – může být i velmi nebezpečný, považuji Havla.

1) Západ se v Jugoslávii postavil na stranu muslimů, separatistů, zaostalců, zločinců a narkomafiánů, kteří se nakonec neštítili ani vraždit kvůli prodeji lidských orgánů. To jen proto, aby si rozparceloval kořist tak, aby oslabil vliv Ruska a ovládl suroviny. Na Thacim je vidět, že když zločinec se hodí do krámu, tak je to „náš čubčí syn“. Vzpomeňme, že podobným byl i Saddám a v nedávné době i „kajícník“ Kaddáfí.

2) Západ destabilizoval arabský svět posílením šíitských muslimů kontraproduktivními válkami v Iráku a v Afghánistánu. Havel všechna tato vojenská dobrodružství – i pod vylhanými záminkami – podporoval, dokonce k nim ponoukal. Teď Západ sklízí plody. Až ty arabské revolty skončí, euroatlantická civilizace bude zase více ohrožena islámským fundamentalismem.

3) Každou euroatlantickou intervenci by zneužili tamní náboženští fundamentalisté k dalšímu vystupňování fanatické nenávisti vůči křesťanům a Západu obecně.

4) Havel zastává a propaguje politickou korektnost, multikulturalitu a kosmopolitismus, které západnímu světu brání až sebevražedně zastavit rozpínavý islamismus ve vlastních zemích.

5) Havel si hrál farizejsky na pacifistu, to ale pouze tehdy, když plnil zadání, aby zničil československý zbrojní průmysl.

Buďme rádi, že Havel si jen tak střílí do kalhot, protože i klaun má ve světě větší slovo než on. Mouřenín splnil zadání, teď už o jeho moudra nikdo nestojí.

 

 

Autor: Dušan Streit | pondělí 7.3.2011 10:32 | karma článku: 40,86 | přečteno: 4824x