„Hodný“ Kalousek a „starostlivý“ Heger

Ti dva s námi hrají hru na hodného a zlého policajta. Půvabné je, že ten „hodný“ policajt má pověst protřelého intrikána, a ten s tváří hodného dědečka si hraje na nesmlouvavého tvrďáka. Inu, to jsou paradoxy TOP09, „pravicové“ strany levicových činů (daně, internacionalismus).

parlamentnilisty.cz

 

Před několika málo dny Heger strašil, že prohibice na tvrdý alkohol může potrvat týdny i měsíce. Tvářil se při tom, jako ochránce veřejného zdraví. Člověk by mu to vzhledem k jeho exteriéru a vystupování i uvěřil, pokud by ovšem nevěděl, jak salámovou metodou  rozvrací dostupnost solidní zdravotní péče pro všechny.

Kalouskovi asi došly zásoby alkoholu a tak svému stranickému kumpánovi oponoval, že prohibice skončí do několika dnů. Samozřejmě, že jsem použil nadsázku, protože nepochybuji, že si Kalousek chlast vždy dokáže opatřit prohibice-neprohibice. Kdo by si však myslel, že je veden starostí o státní kasu, je vedle rovněž.

Denní ztráty na spotřební dani jsou v desítkách miliónů, což není ani třetina toho, co denně posíláme do Brusele. A další závazky k EU bez ohledu na budoucí rozpočet Kalousek se Schwarzenbergem uvalili. A pokud se týká metylalkoholu, ten k nám EU lifruje prostřednictvím biopaliv a navíc povolila přimíchávání tohoto jedu do nemrznoucích směsí, třeba do ostřikovačů.

Je to jako s církevními „restitucemi“: po nás potopa. Oni (vládnoucí politici) se zabezpečili, i kdyby kasa byla úplně prázdná. A co jim bude po dobu jejich ministrování chybět, vezmou si na důchodcích, studentech a nemocných. Neomylně vždy cílí na ty, kteří se mohou bránit nejméně.

Tak co je příčinou Kalouskova provolání? Chce si připsat body od té spousty občanů, kteří si bez štamrličky nedovedou život představit nebo se nechtějí nechat omezovat. A na ty bojácné, kteří potřebují starostlivou péči, se zase v této dělbě rolí zaměřil Heger. Oko nezůstane suché, jak to s námi TOP09 myslí dobře.

Zatím prokázali jen to, že přes obří byrokracii se pod nosem celní správy a finančních úřadů čile obchodovalo s metylalkoholem a možná i dalšími jedy. Kvůli své neschopnosti vybírat daně, neustále zvyšují sazby, což nahrává právě černému trhu.

Teď bude Česká republika s velkou pravděpodobností čelit arbitrážním žalobám, že stát způsobil škodu investorům, kteří se ničeho nekalého nedopustili. Ti velcí se s tím nějak vypořádají, ale poctiví menší výrobci a prodejci mohou přijít na buben. A na spotřebitele budou zákonitě v cenách promítnuty ztráty i zvýšená administrativní zátěž. Stát toho nepochybně a sytémově zneužije k buzeraci nevinných. Orgasmus budou zažívat zapálení ortodoxní aktivisté proti lidským slabostem a radostem.

A to ještě není všechno. Kdo nejvíce potřeboval své kauzy (od Lessyho přes vulgarity až po letouny CASA) překrýt? Cui bono? Požehnáním to je právě pro Kalouska.

 

Autor: Dušan Streit | středa 19.9.2012 10:30 | karma článku: 36,90 | přečteno: 2381x