Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Havlova pomsta jménem Kocáb

  Topolánek režíruje další díl Havlova absurdního dramatu o složení české vlády.

 

předchozí díly byly fraškou. Leč ten Kocáb, to už je opravdu gól. Kdyby mi někdo řekl, že po parlamentních volbách vyhraných ODS, bude exprezident intoxikovat vládu Schwarzenbergem, Vondrou, Bursíkem a ještě i Kocábem, snědl bych volební lístek.

Ve vládě chybí namátkou ještě aspoň Mejstřík, Štětina, Zlatuška, Švejnar, možná i Šípek s Kaplickým. Jako člena-korespondenta si dovedu představit i Dalajlámu.

Myslel jsem, že nic horšího než příslovečná Džamila a zpívající ministryně obrany být nemůže. V případě Kocába jsem se asi opět mýlil.

Je příznačné, že v době, kdy byl Havel prezidentem, někteří jeho kamárádi měli v té době na práci, aby navršili majetek. Schwarzenberg, bývalý Havlův „kancléř" a přítel nadace Vize 97, se stal nejen význačným restituentem, ale i spolumajitelem Becherovky. Paradoxní je, že do politiky začal fušovat až jako Havlova pomsta Klausovi. Nechutně se k tomu propůjčil Topolánek.

Kocáb zase prodal investiční společnost spravující jím a Kratochvílem založený - a později za jejich přítomnosti vytunelovaný - privatizační fond TREND. Z této kauzy nám možná utkvěly v paměti nechutnosti kolem vlastnictví Kotvy. Za tuto investiční společnost založenou za 1 milión korun měli získat sumu mezi 190 a 318 milióny korun. Prostředníkem byl majitel KHB Hálek, který cenu zaplatil z majetku kupovaného fondu. V normálním žargonu se takový člověk nazývá bílým koněm, však také po soudním očištění Kocába s Kratochvílem zůstal nadále trestně stíhaným. Kolem Kocába chodily vyšetřovací orgány po špičkách, pravděpodobně u vědomí, že by ho stejně Havel omilostnil.

Kocáb dostal také volební výprask, když se vzhledem k problemům v hudební kariéře chtěl vrátit do politiky jako senátor kandidující v Praze. Lidi se nedali opít rohlíkem a nenaletěli ani na obehraný mýtus o tom, že měl jakýkoliv vliv na odchod sovětských vojsk z Československa.

S Šípkem chtěl prezidentovi na hradním nádvoří vyvěšovat vlajku Evropské unie, která dělá z Evropy Entropu a z Evropanů stádo ovcí oddaných osvícené vůli integračních věrozvěstů.

Havlova politika už dávno ve vládě vítězí, jak je zřejmé z jejího vztahu k Lisabonské smlouvě, k radaru, k Rusku, ke Gruzii, k Srbsku, ke Kosovu, k Tibetu, k vlastní vlasti, k multikulturalitě, ke klimaticko-ekologickému náboženství, k nadřazování „politické korektnosti" konzervativním hodnotám, k regulacím a liberalismu nebo k atomové energetice. Je to prostě postmodernistická bezzásadová vláda.

Topolánek převzal i Havlovy manýry, kdy se snaží navodit dojem, že je „přítelem"významných světových politiků. Tím se liší od profesionální Klausovy korektnosti. Bezděčným vytahováním se známostmi s celebritami je stejně trapný. Jen místo Micka Jaggera, Franka Zappy a Madonny si vzal do erbu bratry Mašíny. A to tedy zase raději toho Dalajlámu.

Jen vůbec nechápu, jak všechny tyto události a vazby souvisí s výsledkem parlamentních voleb. Zelená pidistrana, která je v domácí politice na cestě do nicoty, tím oslím můstkem přece být nemůže. Jediný svorník vidím v tom, že tak jako Havel zpronevěřil porevoluční důvěru, tak i Topolánek obelstil své voliče. A oba tak zrazují či zradili zájmy České rebubliky jako suverénního státu.

Autor: Dušan Streit | středa 14.1.2009 14:09 | karma článku: 47,33 | přečteno: 27249x
  • Další články autora

Dušan Streit

Vezměte na vědomí, ruský medvěd už nechlastá!

Kde jste byli, vy „zásadoví“ odpůrci ruské intervence na Krymu, když došlo k ozbrojené agresi NATO proti Jugoslávii? Nepatřili jste náhodou mezi „humanitární bombarďáky“? Rozbití územní celistvosti Jugoslávie vám nevadilo? Proč Kosovo a ne Krym? Proč jste Clintonovi nekreslili hitlerovský knírek? Slušel by i Havlovi, Allbrightové a dalším.

3.3.2014 v 12:01 | Karma: 44,01 | Přečteno: 5731x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Diletanti z EU nahráli Putinovi. Naservírovali Rusku Krym. Zatím

Nemohlo to skončit jinak, aspoň co se Krymu týče. Alespoň vidíme, co za diletanti nám prostřednictvím Evropské unie vládnou. Vyvolali nebezpečnou konfrontaci, v níž tahají od začátku za kratší konec, jejíž závěr je v nedohlednu.

1.3.2014 v 18:01 | Karma: 41,89 | Přečteno: 3825x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Ukrajina - Krym: Kdo čím zachází, tím také schází

To rčení by se dalo sice vztáhnout na Janukoviče i Tymošenkovou, kteří si své trable opravdu vykoledovali. Ale teď mám na mysli ty, kteří celý ten těžko řešitelný ukrajinský problém vyprovokovali.

28.2.2014 v 11:36 | Karma: 41,63 | Přečteno: 9249x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Zeman exhiboval s provazem v domě oběšencově

Jeho projev v europarlamentu byl příšerný v pravém významu tohoto slova. Ovšem musíme ho domyslet.

27.2.2014 v 11:05 | Karma: 37,69 | Přečteno: 2691x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Anna Šabatová si plete ombudsmanku s generální prokurátorkou

Samozřejmě, že v režimu povinné „pravdy a lásky“ - k minoritám všeho druhu, k naší „zelené planetě“, k bezpohlavnosti, k feminismu, ke kolektivismu, k bourání tradic i národních hranic, ke společenské „výchově“ místo rodin, k osvícené uvědomělosti, k autocenzuře.

25.2.2014 v 15:07 | Karma: 40,70 | Přečteno: 3113x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...