Gross: Zbohatnu a vystoupím z ČSSD

Jestli Gross a jeho kumpáni neskončí v kriminále, může si vláda strčit protikorupční hrátky za klobouk.

 

To, že obětují nějaké komunální politiky se statisícovými úplatky, je výsměchem tomu, co se v horních patrech politiky na úkor státu děje. Jedná se o stovky miliard, o něž stát přišel, aby si pár šíbrů rozdělilo stovky miliónů.

Zejména socani se vyznamenali. Vždyť vzpomeňme: Kraus, Mrština, Vlček, Gross, Ivo Svoboda se Snopkovou, Srba, Doležel, Součková, Fencl, Zgarba, Bušina, Přibyl, Mareš, T. Kadlec, Jansta, Palas, Rath, Dryml, Kočka, Ďuričko, Šlajer, všechno odporné figury, tyjící ze stranického zázemí.

Teď k nim přibyli Musela, Martinek a Sýkora. Králem všech lumpů je však Gross. Jako ministr vnitra si udělal zázemí svých konspiračních čachrů a nezastavilo ho ani to, že jako premiér musel s ostudou odejít. Už měl vystaráno. Jen naiva by mohl nevidět za jeho akciovými „obchody“ privatizační úplatky.

Nedosti na tom. Jeho klaka připravila stát skoro o 10 miliard, když akcie Mostecké uhelné prodal za 650 milionů korun, zatímco šťastný nabyvatel doly střelil za více než 10 miliard. Bodejť by se jim pak nevyplatil úplatek přes 170 miliónů korun.

A kdyby nebylo Švýcarů, nic bychom ani nevěděli. Hin sa hukáže, co z toho vyvodí naše orgány činné v trestním řízení. I kdyby se nejednalo o nic jiného, neměl by být přece problém dostat ty lumpy za daňový únik jako Al Capona.

Zeman asi nic neukradl, ten se zajistil vydáváním škváru. Ale když teď dělá chytrého, tak je mu třeba připomenout, že to byl on, kdo hrál roli užitečného idiota, protože to byla privatizace jeho vlády. Když k tomu připočteme aféru kolem ČSOB (IPB), měly by se revidovat pověsti o jeho inteligenci.

V žádném případě by to nemělo dopadnout tak, jak právě navrhuje Zeman, aby kvůli pár zločincům museli všichni ti poctiví být buzerováni nějakými majetkovými přiznáními. U Grosse třeba totiž je majetek zjevný a je třeba jen dokázat, že jej získal nepoctivě.

Mám totiž obavu, že vše půjde do ztracena, jen stát toho využije k další šikaně občanů. Informace o majetcích by se totiž do databází politikům velice hodily. Pak by je ty vyžírky třeba prodaly mafiánům. Nevěříte?

 

Autor: Dušan Streit | pátek 7.1.2011 10:04 | karma článku: 41,35 | přečteno: 3794x