FORUM 2000: Popíječi vybraných vín straší konzumenty vody

Zejména známý řidič Mercedesu-Benz GL 500 a majitel honosné vily v Praze Václav Havel katastroficky straší dnešní konzumní a ateistickou společností, jíž prý hrozí katastrofa. To je právě od něj velmi licoměrné a pokrytecké.

 

Zase se jistě najdou tací, co mi budou spílat, že Havlovi závidím. Proboha co? Já jsem oproti němu zdravý, po žádné herečce jsem nikdy netoužil a existečně na tom nejsem vůbec špatně. Závist vůbec neznám. Jenže já nepopíjím svou dobrou whisky proto, abych druhým kázal, že pochází od ďábla.

Jestliže mezi těmito „kazateli“ se objevil i takový „altruista“ jako Bakala a taková „morální autorita“ jako Topolánek, už to svědčí nejen o absurditě, ale i o úpadku této jedné z nejfalešnějších konferencí samozvaných elitářů.

Takže nejde o závist, ale o naprosté opovržení, a pro ty, co tomuto prázdnému kultu nepropadli, také o varování. Ano, lidstvu hrozí katastrofa, pokud nepřestane naslouchat těmto věrozvěstům, kteří by rádi nastolili světovou vládu a zcela tak zlikvidovali klasickou demokracii. Integračním šílenstvím v Evropské unii to neskončí.

Ale jsem přesto optimista. Historie nekončí, ani když se vyskytne jakýkoliv pomatenec. Dokonce i to, co vypadá jako ideologie „na věčné časy“, nakonec padne. Tady jde vždy jen o to, kolik těmto chorobným utopistům dovolíme udělat škod.

Havel například uvedl, že současná globální a první ateistická civilizace ztratila vztah k nekonečnu a věčnosti. Zisk krátkodobý má prý přednost před ziskem dlouhodobým. Zároveň ale prohlásil: „...člověk si myslí, že může kompletně naplánovat svět. Údiv a vědomí nesamozřejmosti jsou, domnívám se, jedinou možnou cestou z nebezpečného světa civilizační pýchy.“

Cítíte ten rozpor? Dlouhodobé cíle, stanovené jakýmisi elitáři, jsou přece oním projevem pýchy, že „člověk může kompletně naplánovat svět“. Autor zde předvedl, že jakákoliv logika a racionalita je mu zcela cizí. A jeho postmodernistický vztah k „k nekonečnu a věčnosti“ jej jen usvědčuje z rozbředlého myšlení. Byly by to hraběcí rady, kdyby ve své světovládné podstatě (global governance), nebyly tak zhoubně nebezpečné.

Kdyby byl aspoň tak upřímný jako emeritní profesor Guy R. McPherson z arizonské university, jemuž známí přezdívají Prorok posledního soudu. Ten avízuje a očekává blížící se konec světa. Na vrcholu profesní kariéry odešel z university a stáhl se na venkov, kde žije bez elektřiny v domě ze slámy. Čeká totiž, že ropa a elektřina během pár let dojdou (Peak Oil) a nastane sociální rozvrat. Civilizace se zhroutí. Města budou bez zásobování neobyvatelná. Tento zoufalec prý zrušil a vybral své pojistky a důchodové spoření. Když čekáte za pár let Apokalypsu a zhroucení finančního systému, platit si na důchod nemá přece smysl.  (zdroj: V. Kremlík - Profesor očekává brzký konec světa).

Tak už vím, proč Havel (či jeho manželka) prodal Lucernu :-)

 

Autor: Dušan Streit | pondělí 11.10.2010 11:56 | karma článku: 34,47 | přečteno: 4059x