Falešné a pozdní Kalouskovo skřípění zubů nad Lisabonem

Proč by měl hergot suverénní stát ve svobodné Evropě zavádět vnitřní pravidla, která nepotřebuje a přímo nechce? Odpověď je dvojí: (1) Nejsme suverénní stát. (2) Nejsme ve svobodné Evropě, nýbrž v EU.

Kdo nás do této fatální situace přivedl? Nebyl mezi těmi vlastizrádci náhodou také tehdy lidovecký Kalousek?

Nyní Miroslav Kalousek, prý „za skřípění zubů“, souhlasil se zřízením evropského finančního dohledu, tedy tří institucí, které budou dohlížet v členských zemích na banky, pojišťovny a burzy bez ohledu na jejich duplicitní a redundantní charakter. Prý si tak chystá prostor pro příští důležitější NE.

Jenže naše NE si už můžeme strčit po “Lisabonu“ za klobouk, najde-li se příslušná většina pro ANO. A je třeba se znovu zeptat, kdo nás zbavil práva veta, které před „Lisabonem“ aspoň formálně platilo a jistilo naši suverenitu.

Kalousek ten oportunismus vysvětluje jako kompromis, ač prý vyjádřil výhrady. Mohl s nimi jít rovnou na lampárnu. Nechtěl prý držet ztracenou vartu. Ano, po „Lisabonu“ je naše svrchovanost ZTRACENA.

Podle Kalouska prý důležitější bude naše neústupnost v otázce bankovních daní a poplatků. Naše neústupnost, pokud k ní vůbec dojde, může být snadno převálcována, i když to našim občanům ještě zdraží bankovní služby. O další administrativě, kterou si taky zaplatíme, nemluvě. Kdo nás uvrtal do nedávno ještě nemyslitelné situace, že nám zvenčí bude někdo dekretovat daně?

A to ještě není všechno. V září má být na stole nehorázný návrh nové eurodaně, která by měla „evropské občany“ zatěžovat už pro rozpočtová léta 2014-20. Evropská komise chce získat právo nejen diktovat evropské zákonodárství, ale také stanovovat a přímo vybírat daně od občanů členských zemí. Tím by bylo dovršeno budování evropského superstátu.

Prý dělená suverenita. Pche! Houby s octem! Jde jen o plíživou anexi salámovou metodou. A začíná se mi zdát, že ten salám se krájí nad očekávání rychle. A proč by ne? Hejly nachytali na „Lisabon“.

 

Ceterum autem censeo Unionem Europaeam esse delendam!

 

Autor: Dušan Streit | čtvrtek 9.9.2010 10:36 | karma článku: 35,02 | přečteno: 2697x