Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Extremismus padá shora

Nemám rád průlomové rozsudky. Nemám rád kampaně, v jejichž pozadí jsou zájmy samozvaných intelektuálů. Nemám rád spravedlnost na společenskou objednávku.

 

Proto jsem proti kriminalizaci lidí jen na základě názorů nebo symbolů. Dnes jsou na tapetě nacistické symboly, zítra budou trestné ty komunistické a pozítří ty euroskeptické. Velký bratr nám dá včas vědět, co si nesmíme myslet.

Aby bylo jasné: Nesnáším fašismus, což je pravý opak liberalismu, jehož jsem stoupencem. Řádu a pořádku pod kuratelou státu nemíním obětovat své svobody. Jako konzervativně uvažující člověk nesnáším ani nacismus, což je levicově a kolektivisticky pojatý rasismus.

Ale pozor! Nacismus a tím méně fašismus není možné směšovat s národovectvím. Národovectví znamená demokracii na základě národních států, která jediná se v historii zatím osvědčila.

Tady z nás někdo dělá hlupáky. Jsou to ti, co na vějičku multikulturality chytají eurofily a chtějí rozbít princip národních států, aby jejich rozmělněním mohli lépe ovládat jednotlivé členy. Že ruku v ruce s tím bude demokracie nahrazena direktivismem a autoritářstvím, už se zamlčuje.

A tak volíme jako ovce svá dvě procenta zastupitelů do Evropského parlamentu, který sice o máločem skutečně rozhoduje, ale dělá stafáž Unii, z níž k nám bude formou direktiv přicházet až 90% legislativy. Ó, jak demokratické.

Multikulturalita dělá sice jen křoví velmocenským ambicím velkých národů, v Evropě zejména Francie, ale je i součástí celé ideologie „politiky korektnosti". Je to ďábelská doktrína, podle níž se pozitivně diskriminují selektivně vybrané menšiny podle uvážení menšiny vládnoucí. Je tak možno stavět proti sobě požadované skupiny a tak je ovládat.

To je také příčinou - podle zákona akce a reakce -, že tady vznikla poptávka po rasismu, zaměřeném proti Cikánům. Kdyby se pro ně nevymýšlely extrabuřty, nedocházelo by k takové polarizaci a poptávce po jednoduchém a přímočarém řešení. Není se pak co divit, že se toho chopí okrajové skupiny, které by jinak ve společnosti nenašly živnou půdu.

Další chybou je, že teď dochází k přeceňování významu těchto skupin Ano, mají sympatie tam, kde lidé jsou denně svědky pozitivní diskriminace, bezzásluhového živoření a kde jsou obětí i neúnosně obtěžujícího chování. Ale tyto problémy vyrobil stát a pokud by odstranil podstatu problémů, významně by poklesl vliv skupin, které nazývá extrémistickými.

Uvědomme si, že u nás nemá logiku inspirace německým nacismem, protože každý soudný člověk ví, že v lágrech by neskončili jen Židi, ale i Slované, a tedy i Češi. Jak je vidět na toleranci k Vietnamské diaspóře, nejsme rasisty, nanejvýš xenofóbové. A nelze si zastírat ani objektivní povahu problémů, které s sebou přistěhovalci přinášejí.

Pokud se týká fašistických projevů, je to marginální problém, protože má charakter jakéhosi hraní na vojáčky s prvky davového kolektivismu. Nejsme v Maďarsku, takže jde skutečně o okrajový fenomén, spojený s nízkým věkem vyznavačů.

A znovu se nedá nevidět, že pro potenciální členy takových skupin je katalyzátorem jejich aktivizace formování různých multikulturních, anarchistických, ekologických a homosexuálních skupin, které často v podmínkách „poliky korektnosti" veřejně exhibují, a to bez respektu ke konzervativnímu cítění většinové společnosti.

Nedovedu si ani představit, že by se měla realizovat společná imigrační politika EU. Přesto, že Lisabonská smlouva ještě neplatí a podle dosud platných dohod spadá přistěhovalecká politika do výlučné pravomoci členských zemí, náš ministr vnitra a další ministři členských zemí EU dostali v předvečer voleb do Evropského parlamentu tajný dopis komisaře Barrota, zabývající se kvótami nelegálních přistěhovalců do těch členských zemí vč. Česka, kam zatím africká vlna nezasáhla.

Co bude, jestliže „Lisabon" projde? Nastane direktivní regulace i na tomto poli. A vzpomeňme, co „přinesla" a „přináší" třeba v zemědělství. Jistě, výhody pro Francouze a rozval u nás. Každý stát má komparativní výhody, z nichž legitimně těží. My třeba na rozdíl právě od Francie nebo třeba Španělska a Itálie nemáme moře. A tak my u moře utrácíme a oni inkasují. Dokud se oni nebudou dělit o tyto výhody, není možné se dělit o nevýhody vyplývající z toho, že k nim připlouvají imigranti. Je to to geografická danost, o níž se nikdo nedělí, stejně jako žádný stát zdarma neposkytuje své nerostné bohatství.

Tyto nespravedlnosti jsou vodou na mlýn stran, které režim nazývá extrémistickými. Ale co dělat, když v mnoha ohledech mají pravdu? Zavřít pro symboly? Zavřít pro názory? Zavřít jen proto, aby měl Fischer téma, Pecina se zavděčil a Komorous zviditelnil? Kde byla policie předtím? Budou soudy na společenskou objednávku vydávát „průlomová rozhodnutí"?

Navíc si myslím, že státní represe zbytečně zvyšuje význam těchto skupin a tím i přitažlivost pro jednodušší povahy z řad frustrované mládeže, které to pojmou jako adrenalinovou zábavu, něco na způsob rowdies.

A mnohé z tzv. nacionalistů pokládám za „zdivočelé vlastence", které by po Zemanově vzoru měla vstřebat některá euroskeptická strana. Ty pubertální výstřelky by mizely stejným poměrem, jakým by se přestal agresivně prosazovat multikulturalismus, politická korektnost, klimatické náboženství a dekretované evropanství.

 

Autor: Dušan Streit | středa 17.6.2009 8:49 | karma článku: 31,37 | přečteno: 1769x
  • Další články autora

Dušan Streit

Vezměte na vědomí, ruský medvěd už nechlastá!

Kde jste byli, vy „zásadoví“ odpůrci ruské intervence na Krymu, když došlo k ozbrojené agresi NATO proti Jugoslávii? Nepatřili jste náhodou mezi „humanitární bombarďáky“? Rozbití územní celistvosti Jugoslávie vám nevadilo? Proč Kosovo a ne Krym? Proč jste Clintonovi nekreslili hitlerovský knírek? Slušel by i Havlovi, Allbrightové a dalším.

3.3.2014 v 12:01 | Karma: 44,01 | Přečteno: 5731x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Diletanti z EU nahráli Putinovi. Naservírovali Rusku Krym. Zatím

Nemohlo to skončit jinak, aspoň co se Krymu týče. Alespoň vidíme, co za diletanti nám prostřednictvím Evropské unie vládnou. Vyvolali nebezpečnou konfrontaci, v níž tahají od začátku za kratší konec, jejíž závěr je v nedohlednu.

1.3.2014 v 18:01 | Karma: 41,89 | Přečteno: 3825x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Ukrajina - Krym: Kdo čím zachází, tím také schází

To rčení by se dalo sice vztáhnout na Janukoviče i Tymošenkovou, kteří si své trable opravdu vykoledovali. Ale teď mám na mysli ty, kteří celý ten těžko řešitelný ukrajinský problém vyprovokovali.

28.2.2014 v 11:36 | Karma: 41,63 | Přečteno: 9249x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Zeman exhiboval s provazem v domě oběšencově

Jeho projev v europarlamentu byl příšerný v pravém významu tohoto slova. Ovšem musíme ho domyslet.

27.2.2014 v 11:05 | Karma: 37,69 | Přečteno: 2691x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Anna Šabatová si plete ombudsmanku s generální prokurátorkou

Samozřejmě, že v režimu povinné „pravdy a lásky“ - k minoritám všeho druhu, k naší „zelené planetě“, k bezpohlavnosti, k feminismu, ke kolektivismu, k bourání tradic i národních hranic, ke společenské „výchově“ místo rodin, k osvícené uvědomělosti, k autocenzuře.

25.2.2014 v 15:07 | Karma: 40,70 | Přečteno: 3113x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Von der Leyenová s kampaní navštívila Prahu, na Národní třídě čepovala pivo

30. dubna 2024  17:58,  aktualizováno  21:38

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v souvislosti s předvolební kampaní Evropské...

Na čarodějnice padaly teplotní rekordy. Ve Žďáře od vatry vzplála tráva

30. dubna 2024  18:41,  aktualizováno  21:28

V poslední den měsíce dubna se na řadě míst koná tradiční pálení čarodějnic. Středočeský kraj však...

Češi chtěli odříznout proruského Ukrajince, zastání našel na Slovensku

30. dubna 2024  20:56

Proruský ukrajinský politik a podnikatel Arťom Marčevskij, kterého česká vláda minulý měsíc...

Měli „rozjasnit každodenní život v boji“. Pávi vyvolali smršť nadávek na Putina

30. dubna 2024  20:55

Vedení zoologické zahrady v ruském Lipecku dostalo podivný nápad se taky nějakým způsobem zapojit...

  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...