Eurovyžírka Falbr se probouzí, jen aby si ulevil– do rodného hnízda

Dnes mu v Právu vyšel submisivní článek „Myš, která řve“, v němž dehonestuje premiéra Nečase, že se ohradil proti kanadským vízům a proti dohodě přehrávající problémy neúspěšných žadatelů o azyl na českou stranu.

Vždy budu hájit práva silnějšího, slibuji!

 

Neomlouvá jej ani to, že podobně sebemrskačský článek pana Adlera „Ty ty ty, Kanado!“ vyšel i na Neviditelném psu.

Falbr je naším zástupcem v EU a pokud nespí, vždy jen torpéduje české zájmy. Nechápu ty čecháčkovské povahy, které se cítí tím většími světáky, čím více vlastní zemi a národ pohaní, čím více poníženosti projeví a čím více podpoří cizí zájmy.

Prý jsme „myš, která řvala“. Dopadneme prý hůře než lučišníci, kteří ve stejnojmenném filmu zaútočili na New York. Protože jsme, jak už to bývá, se svými zájmy osamoceni a nemáme solidaritu ani uvnitř EU. Z toho vyplývá, že bychom měli vždy hájit jen ten názor, který má v EU většinu, abychom se nespálili. Kdyby se prý ve středověku jako Nečas choval sv. Václav, byli bychom dávno vyhubeni.

Tak odpornou argumentaci jsem už dlouho neviděl. Takoví lidé „hájí“ naše zájmy v EU? Hrůza a děs! A co to je za spolek, který – podotýkám, že vzdor svým pravidlům – neposkytne České republice potřebnou podporu ke zrušení víz? Nač jsme potom v takové Unii? Abychom monitorovali, jaký je většinový názor, a ten pak „statečně“ a nadšeně podporovali bez ohledu na dopady doma?

Je mi z Falbra špatně. Ale vraťme se k vízům. Jestli Kanada naše Cikány nechce, ať nás začlení do seznamu demokratických zemí, v nichž nehrozí politické pronásledování a z nichž je tedy politický azyl vyloučen.

Je jen pochopitelné, že Nečas prohlásil: „Opakovaně jsem panu premiérovi Harperovi vyjádřil nesouhlas se zavedeném vízové povinnosti a požadoval jsem řešení situace. Premiér mi přislíbil, že ještě do konce prvního pololetí letošního roku by do parlamentu měl být předložen návrh reformy azylového systému v Kanadě, který by zavedl systém zemí bezpečného původu, to znamená zemí, ze kterých by se nepřijímali žadatelé o politický azyl.

Nejvíce Falbr kritizoval, že jako řvoucí myš prý Nečas hrozí Kanadě, „co s ní povede (sic), když nezruší víza pro občany ČR“. Jenže náš premiér řekl: „My jsme silní zastánci liberalizace obchodu a vytváření zón volného obchodu s Kanadou, USA, Japonskem, Jižní Koreou a dalšími oblastmi. Považoval jsem za svou povinnost korektně informovat kanadského premiéra, že za situace, kdy tady není změna vízového režimu, tak se sjednání této dohody (Obchodní dohody mezi EU a Kanadou – pozn. autora) ze strany ČR může setkat s celou řadou problémů, včetně potíží s ratifikací v parlamentu, které jsou z politických důvodů naprosto pochopitelné.

Co je na tom nepochopitelného? Proč bychom měli ratifikovat smlouvu se státem, který nás neakceptuje jako solidního partnera? Jestli si myslí, že ubližujeme Cikánům, tak ať si je nechá. Jestli je chce Kanada vracet, tak přiznává, že se jim u nás nic neděje a je to tudíž jen věcí jejich imigrační politiky.

A na závěr, buďme rádi, že ještě v některých oblastech (i když jich rapidně ubývá) je v EU nutný souhlas všech členů. Jinak bychom byli převálcováni vždy jen většinou, tedy zájmy velkých zemí, které tak udatně hájí Falbr, Rouček a spol.

 

PS Nečas se čas od času pochlapí, jenže nevydrží... 

Autor: Dušan Streit | středa 23.5.2012 11:14 | karma článku: 42,03 | přečteno: 3545x