Eurokraviny: alternativní léčba volů a stravovací faktor strachu

Není to k smíchu, ale k pláči. Šílené nápady europoslanců a eurobyrokratů platíme všichni prostřednictvím odvodů státu do EU. A tak naše peněženky otevírají i projekty na výzkum využití homeopatik pro léčbu hospodářských zvířat (schválený návrh za 50 mil. Kč) nebo na zjistění konkrétní nutriční hodnoty jednotlivých druhů hmyzu pro stravovací účely (proinvestováno 74 mil. Kč).

Tohle budeme v EU jíst

 

Když odhlédneme od iracionality obou záměrů, tak alarmující je především skutečnost, že na potápějícím se Titaniku se nejen řeší stupidity, ale někteří zpozdilci stále hodují. Je to dokladem, že Evropskou unii už nic nemůže zachránit, i kdyby se Sarkozy s Merkelovou nadopovali směsí homeopatik a larev.

Ale hlupáky máme i z domácích zdrojů. Jak uvedl EUportál, za správné využití financí daňových poplatníků to považuje europoslanec ČSSD Libor Rouček. „Je to v zájmu pěstitelů i spotřebitelů, abychom měli zdravá zvířata. Vedle zdravotního to bude mít i ekonomický přínos,“ se nechal slyšet tento český místopředseda Evropského parlamentu. U něj to ani příliš nepřekvapuje.

Osobně homeopatikům nevěřím, pokud v naředěné látce není už žádná molekula účinné látky. Případné působení připisuji placebo efektu. A to u zvířat odpadá. Kdyby byly efekty – zejména u zvířat – podložené, dávno by byly nezvratně vědecky prokázané. Takhle to daleko spíše zavání lobbingem, jak ostatně předpokládá i senátor Kubera ve svém vyjádření pro Parlamentnílisty.cz:

„Teď jsem zjistil, že vysavače pro domácnost nesmí mít větší výkon než tisíc wattů. Rozhodli, že tohle musí stačit. Žárovky už také nemáme. Těch geniálních nápadů je fakt celá řada. Mohli by třeba také zkoumat vliv homeopatik na europoslance. Ještě bych jim na to milion přidal. Jsou to kraviny. Fakt magoři. Ale může to být prozaické. Třeba nějaký výrobce homeopatik zjistil, že chce větší odbyt a někdo mu to tam prolobboval. Když to budou brát všechny krávy, tak to bude pěkný kšeft. Kraviny do Bruselu.“

No a pojídání hmyzu? Tady zase vidíme, jak vážně tu euroatlantickou civilizaci ti evropanští mesiáši berou. Směrují nás někde do Thajska a Číny. Jenže zatímco tyto země svou ekonomickou politikou směřují ke konzumaci bifteků, tak EU nás skutečně přivede ke stavu, kdy nám nezbude, než požírat brouky a červy.

Ostatně některé potraviny je už pod krycím názvem Éček (třeba E120) legálně obsahují. A od doby, co jsme členy EU, se v honbě za zlevňováním výroby tak dramaticky snížila kvalita potravin, že kromě jiných svinstev si jistě na broucích a dalších potvorách nevědomky „pochutnáváme“ už dnes.

RVHP si kdysi vytkla porazit svět ve výrobě železa a kukuřice. EU jde dál: Svět trumfneme leda tak v pojídání havěti a v zaříkávání volů. Faktor strachu nehraje roli...

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Streit | pátek 9.9.2011 11:09 | karma článku: 42,70 | přečteno: 5847x