Deset malých eurohujerů a Merkelové poskok Nečas

Tolik eurohujerů z ČSSD potřebuje Nečas, aby splnil svůj slib Merkelové, že i za cenu 350 miliard korun schválíme novelu Lisabonské smlouvy, která umožní naplnění ESM k pokrytí dluhů eurozóny.

 

Jde o peníze pro německé, francouzské a belgické banky, které rizikově financovaly státní dluhy neefektivně a rozmařile hospodařících politiků v Irsku, Řecku, Portugalsku, Španělsku, Itálii, ale také ve Francii. Tyto peníze mají zaplatit všichni, i když na pomoc mohou spoléhat pouze „staří“ členové.

Souhlas k ratifikaci této obludnosti už dal Senát. Na toto téma už jsem napsal dva články:

Pozor! Vlastizrada načatá „Lisabonem“ tragicky kulminuje právě dnes

Naši kolaboranti promeškali příležitost zbavit se hrozby eura

 

Média o tom téměř nepíší, tak jsem se rozhodl i potřetí o přípravě tohoto eurotunelu informovat. Nyní Nečas do roztrhání těla bojuje za jeho schválení v Poslanecké sněmovně (jako předtím Schwarzenberg s Vondrou v Senátu). Ale protože se mu zatím nepodařilo dát dohromady ústavní většinu, hlasování už bylo podruhé odloženo.

O této nehoráznosti se má znovu hlasovat v červnu. Situaci dokreslují slova poslance za ODS Davida Šeicha: „Mám problémy s podporou tohoto návrhu, ale doufám, že se tady najde dostatečná množina různých eurohujerských členů soc. dem., kteří to podpoří“ (zdroj Právo).

Někteří poslanci ODS totiž pod vlivem prezidenta Klause neodvolatelnou a fatální podporu ESM zvažují až odmítají. Prezident už dříve logicky požadoval, aby tato podpora byla podmíněna zrušením našeho závazku přijmout euro, což kolaborantská vláda odmítla (píšu o tom ve druhém článku – viz odkaz výše).

Místo toho premiér Nečas pod kuratelou Merkelové, která se prý s námi až do schválení novely nebude bavit, uvedl: „Debatu o těchto závazcích budou vést naši následníci za osm deset let, možná ve chvíli, kdy se bude přistupovat k eurozóně“ (zdroj Právo).

Ten člověk tragikomické pověsti si nevidí do pusy. On se snad svým pokrytectvím ještě chlubí?! Co nám pomůže, že finanční závazky, jež tak vehementně prosazuje, hodí na krk až vládám v době, kdy už sám Nečas se svými eurokumpány bude na politickém smetišti?! To je omluva, že se jej nedotkne to, co hodlá napáchat?!

Znovu opakuji, že tyto závazky jsou neodvolatelné a mohou se navyšovat nezávisle na naší vůli. Vymahatelnost je absolutní. Stejně tak i závazek k přijetí eura je platný. Vůbec nezáleží jen na nás, kdy budeme vyzváni k jeho naplnění. „Zachránit“ by nás mohly jen dva scénáře:

Zaprvé, že naše ekonomika bude v takových troskách, že nás eurozóna nebude chtít.

Zadruhé, že euro do té doby zkrachuje, což vůbec není vyloučené. Ale spíše si myslím, že by se euro v takovém případě nějak rozdělilo nebo transformovalo a to tak, aby všechny naše závazky zůstaly v platnosti.

Jsou to Nečas s Vondrou, Schwarzenberg s Kalouskem a eurohujeři v ČSSD, kteří nás staví před takovou Sophiinu volbu. Jestli se tentokrát před touto děsivou perspektivou nezastaví, poprávu získají cejch vlastizrádců.

 

Ceterum autem censeo Unionem Europaeam esse delendam!

Autor: Dušan Streit | pátek 11.5.2012 10:38 | karma článku: 39,04 | přečteno: 2461x