Dekonspirovaný hlavní hygienik

Očkovací anabáze se zamotává. Těch otázníků přibývá. Asi v tom bude pěkná čertovina.

Na můj včerejší článek http://streit.blog.idnes.cz/c/122096/Pokud-Vit-prezije-vyhodte-vakciny.html přišlo mnoho zajímavých reakcí.

V jedné z nich je popsáno toto (jemain): „Ale mám dotaz týkající se toho startovacího článku o tom, kterak pan Vít onemocněl a nestihl se naočkovat. Ano, ten článek s fotkou celé své rodiny s náplastmi na pažích po čerstvé vakcinaci. Tak u té fotky byl ráno titulek (a mám na to svědky), který hlásal, jak se pan Vít se svojí rodinou právě nechal naočkovat proti prasečí, ano, opravdu PRASEČÍ!!! chřipce. A já se ptám, kam ten titulek zmizel a kde se vůbec vzala ta propagační očkovací fotografie, když to bodnutí pan hygienik dle svých slov nestihl???!!!“

Já jsem tu fotku neviděl, ale věřím, že byla puštěna do médií, jak ostatně potvrzuje i další diskutér (pesimista) slovy: „Moje žena ovšem tvrdí, že se Vít nechal proti pras. chřpce očkovat, a to věřejně jako ministryně. Teď ale nemůže najít odkaz - asi to bylo v MFD. Pak by to ovšem byl důkaz, že toto očkování je na dvě věci...“

Jaké je vysvětlení? Novináři asi tu fotku nevyrobili. Takže lepší varianta je, že se Vít pod náporem odpovědnosti a manipulace zhroutil a raději „onemocněl“ chřipkou. Legrační je, že hlavní hygienik jen usuzoval, že to bude „prasečí“. Tomuto vysvětlení by nasvědčovalo, že s "infekcí" si dovolí běhat po obchodech.

Druhou horší vysvětlující alternativou je, že se nechal očkovat pozdě a vakcína nemoc uspíšila nebo dokonce vyvolala. Pokud se tedy nechal očkovat, proč tak pozdě? U hlavního hygienika, který potvrdil prezidentovi, že pandemické riziko trvá, je to zvláštní.

Třetí varianta je, že vakcína je neúčinná. Může to být i tím, že vir prostě průběžně mutuje a vakcína je opravdu k ničemu.

A čtvrtá nejhorší varianta, kterou není možné vyloučit, je, že vakcína zbytečně oslabí imunitní systém a náchylnost na chřipku zvyšuje. V nejpesimističtější verzi nemůžeme ani vyloučit, že vakcína dokonce chřipku sama může vyvolat. V diskusi také na toto téma zazněl černý humor (Ivo Vašíček): „Důchodová reforma měla být vyřešena očkováním proti prasečí chřipce.“

Vrátím se ještě k televizní zprávě, kterak Vít roznáší infekci nákupy v obchodech. A to je hlavní hygienik! Vzpomeňme, jak původně byla uvalována karanténa, dokonce hospitalizační. A všechno to začalo neskutečnými manévry na letišti, kde zasahovala i protichemická jednotka. Dokonalá katastrofická šaškárna!

A co se od té doby změnilo? Pokud se tedy přišlo na to, že o nic nejde, proč byly objednány vakcíny? Hlavního hygienika bych teď nechal postříkat chlórem a zavřít do dekontaminačního stanu nejméně na týden.

A nedejme se mýlit, že zbude jen necelých 200 tisíc vakcín. Objednáno je dalších více než třičtvrtě miliónu dalších dávek. Samozřejmě i s úhradou, pokud už totiž neproběhla. Ale my jsme v nejlepších rukou: Kromě zásadového Víta s vlastní nenahraditelnou zkušeností nad námi bdí na ministerstvu zdravotnictví vrchní sestra spolu s bakalářem ekonomie.

Asi v tom opravdu něco velmi ekonomického pro někoho a velmi neekonomického pro nás bude. Však jsme zvyklí, krize nekrize...

 

Autor: Dušan Streit | středa 3.2.2010 9:41 | karma článku: 35,71 | přečteno: 3503x