Co ten Lessy, premiére, provedl? Odmítá politizaci a hájí své lidi!

Nečas se stylizoval do role Kalouskova maňáska. Po převálcování vlastní strany Kalouskovými daněmi mu dělá také užitečného idiota v boji proti policii a Lessymu osobně. Lidsky se špiní a netakticky nahrává levici.

 

Místo, aby se distancoval od zběsilého a v hrůze se diskreditujícího Kalouska, jenž brzy zůstane sám se svou děsivou minulostí, dělá mu nejen křoví, ale dokonce se přidal k útokům na policejního prezidenta. Definitivně to přehnal, když na tiskové konferenci prohlásil: „Pan policejní prezident se musí rozhodnout, zda je policejním prezidentem nezávislého, nestranického a nepolitického sboru, nebo zda nakročil cestou politického aktivisty. Tímto směrem nakročil a pohybuje se podle mého názoru již jemně za hranou, což je s chováním policejního prezidenta neslučitelné.“ Prý postupu Lessyho v posledních dvou týdnech příliš nerozumí. „Respektive bych řekl, že se obávám, že mu začínám rozumět až příliš dobře“, doplnil dle zdroje iDnes.

Je to už podruhé, co nevybíravě napadl policii, která svým postupem - jak proti Rathovi, tak proti Parkanové – dokázala, že pro ni stranická příslušnost začíná nehrát roli. Po úletu o policejních plukovnících opravdu nemusel voličům sdělovat, že panika zasáhla nejen Kalouska, ale i některé kmotry z ODS. Chce je „pan čistý“ krýt i za hranicí vlastního sebezničení?

Jejich taktika spočívá v tom, aby nebohému Lessymu nasadili oslí hlavu politické Bártovy (Johnovy) loutky. Chudák doplácí na to, že jej jmenoval koaliční rebel. Naštěstí. Přitom nikdo od předminulých voleb nemůže pochybovat o tom, že Kubice je Langerův a Vidímův agent na špinavou práci a prodloužená ruka ODS, která by teď ráda vzala do ruky smeták. Před zametením podezřelých případů by nejraději nejprve vymetl Lessyho, dávno před kauzou Parkanové. Teď tato klaka rozšiřuje pomluvu, kterou policejní prezident dementoval, že sám prý nabídl Kubicemu, že v září skončí (zdroj: dnešní Právo).

 

Co všechno – prý politického – ten Lessy provedl? Tak si to připomeňme:

● Zcela nepoliticky ignoroval Kalouskovy nátlakové telefonáty. Kdyby z nich chtěl vytlouci politický kapitál, hovory by si nahrál a okamžitě by věc zveřejnil jako nátlak na policii. Ale velkoryse zachoval loajalitu i odstup.

● Při jednání sněmovního výboru pro bezpečnost na přímý dotaz nelhal  a sděli, že mu dne 4. července Kalousek třikrát volal v kauze Casa a uvedl, že Kalousek hrozil, že „budou odstíháni všichni a nebude to trvat dlouho“. Reakce rozzuřeného Kalouska jen Lessyho slova potvrdila, i když jako přistižený lhář tvrdil opak. Na detektor lži se mu na rozdíl od Lessyho nechtělo.

● Po bezprecenedntních útocích Kalouska, Nečase, ale i Kubiceho napsal Lessy otevřený dopis policistům. V něm mj. uvádí: „Policie v této chvíli stojí na ostří nože a může se rozhodovat o její další nezávislosti a schopnosti odhalovat závažné trestné činy i v nejvyšších patrech české politiky. Zda toho bude policie i nadále schopna však nezáleží ani tak na vůli či nevůli politiků, ale dle mého názoru právě na našem odhodlání a odvaze, na naší morálce a osobní cti.... v poslední době se však daří odhalovat také trestné činy osob veřejně známých, vlivných a mocných. Některé z nich se mohou pokoušet práci policie ovlivnit. Naši společnou snahou musí být policii zbavit takových tlaků tak, aby mohlo docházet k vyšetřování a odhalování trestné činnosti bez ohledu na postavení toho, kdo ji páchá. Současné události jsou signálem toho, že se nám to daří... Jako policejní prezident, jsem povinen a chci stát vždy na straně těch policistů, kteří nečiní rozdílu mezi stranami, čelit s nimi útokům a všemi svými silami plnit svůj díl naší společné povinnosti. Po událostech posledních dní věřím ještě o něco pevněji než dřív, že to společně dokážeme... prosím a vyzývám Vás, abyste vytrvali. Plňme dál svou povinnost tak, jak nám velí služební slib.“ (Zdroj iDnes)

 

Kde vidíte něco politického? Já jen v Nečasově výkřiku o policejních plukovnících a v Kalouskových hrozbách policejním státem. Může si někdo soudný myslet, že policie chce udělat puč? To se snad ještě nikde nestalo. Pokud silové složky chtějí převzít moc, vždy se jedná o armádu.

Ano, policie je zneužitelná. Ale za policejním státem nikdy nestojí policejní prezident, ale vždy nějaká politická struktura nebo strana, která předtím, třeba i demokraticky, převzala moc. Takže u nás BYL policejní stát, než se policie se státním zastupitelstvím začaly emancipovat. Nenechme se mýlit tím, že dosud nešlo ani tak o kriminalizaci odpůrců, ale naopak „jen“ o zajištění beztrestnosti mocných.

Doufejme, že tato praxe vzájemného krytí megatunelů, na níž se podílela i opozice, je dále neudržitelná. Osud Lessyho je zásadním detektorem, zda to občané s mafiánskou demokracií vyhrají, nebo prohrají. Proto braňme svého šerifa!

 

 

Autor: Dušan Streit | úterý 17.7.2012 14:05 | karma článku: 43,08 | přečteno: 3700x