Co nám zakážou příště?

U snídaně mívám puštěnou ČT 24. Není to sice nikdy dobré na trávení, ale dnes mi zažívání pokazili skutečně stylově.

Jen pro vyvolené...

 

Dozvěděl jsem se, že ode dneška je v Kalifornii zakázána konzumace kachních a husích jater pod záminkou trýznění zvířat překrmováním. Tomuto argumentu nemohu věřit. I tak by to bylo šílené, ale pokud by se jednalo o kachny a husy, stačilo by přece vydat nějaké normy chovu. Nakonec u chovu slepic to už bylo zavedeno.

Ale je to jinak. Vládnoucí kruhy se pokoušejí zjistit, jestli je možné lidi ovládat jako drůbež. Co všechno si ještě nechají líbit? Žárovky už nám zakázali, kouření – i elektronické! – bude pod kuratelou. Co nám bude chutnat, alespoň se zdaní. Co bychom odmítali, jako třeba bionaftu nebo solární a větrnou elektřinu, budou naopak z našich daní dotovat a zároveň lidem zdražovat.

Měkké drogy, které neškodí o nic více než alkohol, budou součástí státního byznysu, aby spřízněné firmy mohly, třeba pěstování konopí, řádně předražovat. Trestné už není jen překupnictví, ale i držení marihuany. Jsou stíháni i staří lidé, kteří si na zahrádce vypěstují pár rostlin, aby si mastí ulevili od bolesti. Pokud jim to stát milostivě dovolí z legálních zdrojů, budou platit jak mourovatí.

Co nám nezakážou, to nám zdaní. Kdo nechce být permanentně sledován nebo dokonce skenován, nesmí létat, jezdit pod mýtnými branami, telefonovat, e-mailovat, chodit po chodníku... Je pravda, že máme zatím větší výběh než slepice a nikdo nám násilím necpe do krku kukuřici.

I když... Když se podíváme na některé Američany, ale i Evropany, tak jejich obezitu mají na svědomí mnohem horší náhražky než je poctivá kukuřice. Ono už to tak bývá, že kde se potlačuje kvalita, tak vítězí kvantita.

A co je pro dnešní dobu příznačné? Že už se nemůžeme vysmívat, jak USA, kdysi bašta osobních svobod, přichází o svou konkurenční výhodu. Poslední věta té televizní reportáže totiž zněla takto: „O vymazání kachních a husích jater z jídelníčků uvažuje i Evropská unie.

Může si někdo myslet, že se tím předejde týrání drůbeže? Kdepak. Jen se kachní a husí játra budou produkovat, prodávat a konzumovat načerno. Pro normální smrtelníky tato pochoutka zdraží až k nedostupnosti. Ti, kdož mají tyto zákazy na svědomí, si předmět svého zákazu vždy beztrestně opatří. Vzpomeňme na Clintonův kubánský doutník...

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Streit | pondělí 2.7.2012 14:09 | karma článku: 47,38 | přečteno: 19524x