Bude kandidovat Topolánek za ČSSD? Je mi z toho Füle.

Zradil euroskeptické příznivce, k nimž se před volbami řadil. Rozvrátil ODS falešnou „pravdou a láskou". Nechal se vykopnout z postu europředsedy i premiéra. Z parlamentu dezertoval.

 

Znáte momentálně většího babráka?

Já vím, že mnoho klacků mu pod nohy naházelo jeho levé dvojče Paroubek. Ale kdyby neuzavíral se svým úhlavním oponentem potupné smíry, možná mohl dovládnout i doklepat předsednictví v Evropě. Anebo mohl být za oběť, ale charakterní a volitelnou v příštích volbách (stranických i parlamentních).

Naštěstí pro ODS prohrál také hru o předčasné volby. Zbytečně pustil Paroubka do hry předchozím vyklizením pozic. Toskánská aféra už vše jen dovršila.

Paroubek mu jeho vstřícnost v žádném případě neoplácel. Ačkoliv mu také už delší dobu teče do bot i ve vlastní straně, o dodržování dohod s Topolánkem vůbec neuvažoval. Neustále mu okopává kotníky. Poslední velký kopanec dostal Topolánek, když ČSSD v rozporu s dohodami vycouvala z předčasných voleb.

Člověk by řekl, že se by Topolánek po to všem měl poučit. Ale jeho poslední dohoda, že novým eurokomisařem bude právě socanský ministr a komunista do roku 1989 Štefan Füle, je za hranicí chápání. Ten člověk nejen pracuje na svém sebezničení, on zcela diskredituje pravici.

Všechno to však má jednoho společného jmenovatele: jeho boj s Klausem na dálku. Proto nechal potopit svou vládu, která ještě mohla setrvat v demisi, protože měl strach z toho, že by se do věci aktivně vložil prezident. To se raději podvolil svému hrobaři, který by jinak byl za blbce, neboť Paroubek neměl žádnou alternativu a byl by odhalen jako škůdce doma i v Evropě.

Stejně tak nyní měl takový strach z prezidentského kandidáta, ať už by jím byl Tůma nebo někdo jiný, že se raději opět nechal zneužít Paroubkem. Paroubek však „užitečným idiotům" oplácí vstřícnost jen tehdy, když musí. A všimněte si, že na rozdíl od Topolánka nechodí Paroubek s Klausem do zbytečných střetů (viz garance Benešových dekretů, které omlátil o hlavu raději Fischerovi).

Takže pokud má Topolánek od ČSSD něco slíbeno, určitě Paroubek žádný revanš nebere ani na vteřinu vážně. Holt časy džentlmenských podfuků na voliče v režii Zeman - Klaus jsou pryč.

Nějak nám ty metody zhrubly, podrazy ztratily noblesu, politika úroveň a politici glanc. A to se v každém případě příčí pravicovým a zejména konzervativním zásadám. Na hulvátské politice může vydělat jen levice s Marťany v zádech.

Na druhé straně - pravé křídlo je volné. Obsadí jej prezident a dorazí Topolánka? Ránu z milosti potřebuje jako sůl.

Tento člověk dělá ostudu i severní Moravě, což mě štve osobně. A také nemám koho volit, aniž bych riskoval propadnutí hlasu. Škoda, že Klaus svou protilisabonskou hru nedohrál do konce. Jako exkomunikovaný prezident by strhnul více davů než dnes „demokratická perspektiva".

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Streit | středa 11.11.2009 9:43 | karma článku: 34,44 | přečteno: 2353x