Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Atomová Julia by z vozíčku ubránila Krym

Na Bělehrad! Tato scéna Švejka mávajícího berlí na kolečkovém křesle se mi vybavila poté, co byl zveřejněn odposlech telefonátu Tymošenkové s bývalým místopředsedou ukrajinské bezpečnostní rady Šufryčem.

Svět má štěstí, že je Tymošenková v péči lékařů. Chtělo by to však do týmu psychiatra.tyden.cz

 Zatímco však Švejk ironizoval válečnické nadšení, ta šílená komediantka ukázala svou pravou tvář. Výňatek níže (zdroj iDnes):

 „Vidíš to, já osobně jsem připravená vzít do ruky zbraň a toho sráče střelit do hlavy (zjevně myslela Putina). ... Podívej se, tohle překračuje všechny meze. Seru na to. Měli bychom se chopit zbraní a zabít ty zasrané katsapy (pejorativní označení Rusů) i s jejich vůdcem. ... Přála bych si, abych tu bývala mohla být a vést všechny ty akce, nažrali by se hoven místo toho, aby dostali Krym. Našla bych způsob, jak ty kretény zabít. A doufám, že jakmile to budu moci udělat, použiju všech svých známostí a varuju celý svět tak, aby z Ruska zůstala jenom spálená zem.“ A jako šlehačku na dort přidala výhrůžku: „Měli bychom je odpálit atomovkou“, když hovořila o plánu, co s osmi miliony Rusů, kteří stále žijí na Ukrajině.

 Už tři roky kriticky píšu o té nebezpečné šarlatánce, pozérce, simulantce, zlodějce a možná i objednatelce vražd. Ano, již před „válkou na Ukrajině“ jsem o tom mluvil... se svými čtenáři (mj. zde, zde, zde, zde, zde, ... Janu Hanákovi připomínám, že proklikávání není povinné). Dokonce, jak je z odkazů zřejmé, „pohádal“ jsem se o Tymošenkovou i s tehdejším prezidentem Klausem prostřednictvím jeho vicekancléře Hájka. Teď ta dryáčnice nemohla nechat nikoho na pochybách, kdo měl tehdy pravdu.

 Jako všechny války - studené i horké – vyprovokovali konflikt mezi Ruskem a Ukrajinou konkrétní lidé, lépe řečeno politici. Nelze své hodnocení založit na „hodných Ukrajincích“ a „zlých Rusech“. Aby bylo jasno, nedělám si iluze ani o „hodných Rusech“. Je to třeba hodnotit pragmaticky a Krym je historicky opravdu více ruský než ukrajinský. A pokud by se někdo chtěl ohánět celistvostí státu a nedělitelností území bez jeho souhlasu, měl na to pamatovat už v případě Kosova.

 A pokud je tedy politika „o lidech“ v nejvyšších politických kruzích, doufám že úroveň té strigy Tymošenkové otevře lidem oči. A teď si představte, kolik evropských a světových politiků se jí zaklínalo. Co to o nich samých vypovídá? Kolik ultimát padlo kvůli takové harpyji. Co to vypovídá o mezinárodní politice? Kvůli beztrestnosti takové bosorky se muselo změnit několik ukrajinských zákonů. Vládnou nám opravdu jen diletanti a zločinci podporovaní kolaboranty?

 Nemohu za to, ale v tomto srovnání se v mezinárodním kontextu jeví Putin velice uvážlivě, nehystericky a pragmaticky. Ale žít v Rusku nebo pod jeho dohledem bych samozřejmě nechtěl (na Ukrajině ovšem také ne). Za bídu politiků, kteří si zadávají s Tymošenkovou, nicméně nezodpovídám.

 Chci upozornit ještě na to, jak je dobře, že Ukrajina ty jaderné nálože nemá. Kdyby ty sovětské zbraně neskončily v Rusku, hrůza domyslet...

Autor: Dušan Streit | čtvrtek 27.3.2014 12:03 | karma článku: 42,50 | přečteno: 4003x
  • Další články autora

Dušan Streit

Cenzoři na blozích iDnes, děláte to špatně

Za „užitečného idiota“, sračku nebo prdel - výmaz, za sprostou pomluvu nebo podlou urážku - nic. Útoky „ad hominem“ na autora nevadí. Nebere se v úvahu kontext tvrdší odpovědi, jsou ponechávány provokace nebo vyložený stalking, ale odpověď autora ve stylu, „jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá“, je zcenzurována.

24.2.2014 v 15:29 | Karma: 7,23 | Přečteno: 1484x | Diskuse| Hyde park

Dušan Streit

Vyrůstají stále noví hlupáci

Ani za komunistů nebyli jen prospěcháři a šíbři. Kromě mlčící - nebo umlčené - většiny však se režim opíral také o zapálené komunisty a svazáky, kteří tu pokryteckou a utopickou ideologii nadšeně „žrali“. To oni dělali stafáž tomu marasmu.

24.2.2014 v 14:15 | Karma: 37,05 | Přečteno: 2953x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Tymošenková prezidentkou? Výsměch právu, idejím i mrtvým

Čeho Ukrajina dosáhla? Místo zloděje Janukoviče chce být prezidentkou mega zlodějka Tymošenková. Stojí ten rozbitý Kyjev, rozvrácený stát a desítky obětí za to? Stane se Ukrajina součástí západní civilizace? Zlepší se ekonomická situace obyčejných lidí?

23.2.2014 v 20:21 | Karma: 47,69 | Přečteno: 19614x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Je naprosto jasné, která strana rozpoutala ukrajinské peklo

Dnes budu stručný. Je tak průzračné, kdo vyvolal a je zodpovědný za masakry na Ukrajině, že pokud to někdo nechápe nebo nechce chápat, tak zaslepenost je tím nejshovívavějším hodnocením.

21.2.2014 v 10:04 | Karma: 41,70 | Přečteno: 4169x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Ukrajina: Barroso udělal z eurohujera Sobotky studenoválečníka

Eurohujer jako eurohujer. Je lhostejné, jestli se tváří levicově jako Sobotka nebo pravicově jako Schwarzenberg. Když zavelí socialista z Brusele, sjednotí se studenoválečnické šiky. Nenávist k Rusku jim stojí i za rozvrat celých států.

20.2.2014 v 15:48 | Karma: 38,73 | Přečteno: 2553x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...