Aha, tak je to jasné: Politika deseti lahví vína

Pro šílenosti a absurdity, které se odehrávají v naší vládě a potažmo v celé politice, dosud nebylo vysvětlení. Bárta nám je na vlastní oči předložil a John dokonce kvantifikoval na nejméně deset lahví vína.

 

Aspoň takto hovoří článek iDnes: Bárta a John: Lidi u Kalouska nemáme, bylo to opilecké machrování. Bárta se v něm omlouvá prezidentovi: „Je mi líto, že jsem si v podroušeném stavu dovolil zveličovat svůj vztah s panem prezidentem, za což je potřeba se mu omluvit,“ prohlásil Vít Bárta.

Aha, tak deset lahví těžkého francouzského vína za to může... A mohli by nám politici objasnit, které jejich prohlášení, nápady a výplody jsou učiněny ve střízlivém stavu? A pokud tedy náhodou zrovna nejsou opilí, kdy nás zase nemystifikují? Není jejich mise jen takovým opileckým dýchánkem na naše útraty?

Trochu se mi vyjasňuje. Takové nebetyčné hovadiny, zvrhlosti a provokace by ze střízlivého člověka mohly vypadnout, jen kdyby nebyl duševně nebo mentálně zcela v pořádku. A to se mi zase zdá, že vychytralost některé exempláře politiků nepostrádají.

Ale možná opilost k této profesi patří. Že by to mělo všechno svůj počátek v levné kantíně v parlamentu? Nakonec ani strážce státní kasy Kalousek nepopírá, že se rád opije. Podotýká sice, že se z toho umí vyspat...no já nevím...

A takových výtečníků bychom našli spoustu. Mohla být Kočí někdy střízlivá? Když se pravičák opije, machruje a nepoznáte v něm konzervativce. Světový názor levičáka se také utopí v buranství z opice. Jeden ta osmnáct, druhý bez dvou za dvacet. Blaho lidstva musí počkat na vystřízlivění. Dočkáme se?

Od této garnituty těžko. Vypadá to pouze na stavy před kocovinou a po kocovině. Je to asi chronické. Možná je to ještě léčitelné, ale z politiky musí odleva doprava všichni. Jinak by i náš stát mohl skončit v delíriu.

Kouzlem nechtěného tuto situaci dokresluje další článek na iDnes: „Česko je plné alkoholiků, válcuje celý svět, varují odborníci“. Světový průměr ve spotřebě čistého alkoholu se svými 16,5 litry na hlavu překračujeme skoro třikrát!

To dá rozum. Aby normální Čech přežil politiku našich opilců, nemůže taky zůstat střízlivý. Už se těším, jak si – doufám! - naliju po vítězém zápase se Švédy něco ostřejšího.

 

PS Otevřu si i tak! :-(

 

 

 

Autor: Dušan Streit | pátek 13.5.2011 15:26 | karma článku: 35,97 | přečteno: 5134x