Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Soutěž " Nepodceňuj blondýnky " se zlepšuje

Vyhrát jackpot jeden milión korun za jedno natáčení v televizním studiu může vypadat jako dostatečně silná motivace pro odvážné lidi. Promotérovi Pavlovi se to v pořadu "Nepodceňuj blondýnky" málem podařilo v dílu vysílaném v pátek 27.března. Chybělo jen málo ! Ale dosáhnout jackpotu není tak snadné. - Řada z nás se pobaví dobře i bez televizních pořadů , ale někteří si přece jen doma vylepšenou digitální televizi pustíme. Televizní společnosti bojují o sledovanost a pozornost diváků, aby dostaly dobře zaplaceno za televizní reklamy, stejně jako společnosti na internetu. Diváci se rychle nasytí jednoho provedení pořadu, a tak dramaturgové hledají nové a nové formáty, které by diváky mohly zaujmout. Nejsem profesionální televizní  ani filmový recenzent, ale v blogu jen krátce popíšu své pocity jako pasivní divák i jako aktivní účastník řady televizních soutěží.

Promotér Pavel - Jackpot na dosahiprima.cz

Pořad se dostává do správných obrátek

Na mail se mi ozývají i lidé, kteří četli můj první článek o tomto pořadu, a také konstatují, že se pořad zlepšuje. Byla odstraněna některá hluchá místa a také soutěžící blondýnky se před televizními kamerami pohybují přirozeněji a zkušeněji. Počáteční tréma a obavy, jak se budou prezentovat před diváky v republice už opadla a je příjemné se dívat na mladé sebevědomé dámy v plné kosmetické i módní zbroji. Aby byly síly vyrovnány, tak by na druhé straně muselo stát padesát mužů, ale stojí tam jen jeden odolný a odvážný jedinec, kterého drží nad vodou také se stále zlepšující moderátor Miroslav Šimůnek. Jeho gesta i slova nejsou již tak teatrální, ale přiměřenější kultivovanosti pořadu. Také režijní pokyny na soutěžící dívky jsou již adekvátní atmosféře ve studiu při natáčení. Pochopitelně pořad je předtočen a odborně sestřihán. Záznam třetího kola 20.3 můžete vidět na internetovém "videu" a porovnávat.


Nyní naštěstí reprezentoval mužské pokolení promotér Pavel, na kterém bylo vidět, že má zkušenosti s vystupováním na veřejnosti. Jako jeden z mála zatím vystupujících mužů měl vědomosti ze širokého záběru otázek a správně pomocí vylučovacího způsobu většinou úspěšně odhadl správnou odpověď. Pořad také dostal vyšší úroveň zajímavosti, protože konečně někdo postoupil do druhého kola, kde již otázky byly složitější i někdy zábavnější.

Boj o Jackpot - 1 milión korun

Většinu otázek ze 4.kola soutěže najdete na stránce Evropa2 . Udělal jsem si při vysílání pár poznámek, protože některé odpovědi blondýnek byly vtipné a kouzelné ve snaze vymyslet správnou odpověď na otázku, kterou zjevně neznaly.  Nikdo se neposmívá, že to nevěděly, ale bylo to úsměvné a přispělo to k dobré náladě všech soutěžících. Na 1. otázku ze druhého kola večera

KOŘENÍ, ZNÁMÉ JAKO BOBKOVÝ LIST, JSOU SUŠENÉ   LISTY KTERÉ  ROSTLINY

  ODPOVĚĎ  soutěžícího Pavla bez nápovědí byla výborná   -  tzv.  NATVRDO:  VAVŘÍN

Blondýnky odpovídaly a vypadávaly  - LÍPA -  ZELENÝ KEŘ - POVĚZ MI TO - namalovaný smajlík a dívka odpověděla - "máma už mě nepustí k vaření"  - BOBEK - NEVÍM - VŮBEC NEVAŘÍM - NEMOHU SI VZPOMENOUT - TYMIÁN - BOBKÁČ - BOBÍK - BOBEK - BOBOVNÍK - MOUROVEC - a až Zuzana VAVŘÍN !

Řadu dalších otázek zodpověděl soutěžící Pavel s potřebným štěstím, kdy odhadl, že ve znaku USA je orel , ale nemusel říkat, že bělohlavý. Řada blondýnek odešla po této otázce. Bylo vidět, že reprezentant mužů neluští křížovky, protože by věděl, že latinský název ACER je javor a ne dub. Také do typu červeného čaje se bohužel se štěstím netrefil, a tak závisel postup dále na jediné otázce : 

14)  STUDIUM  KTERÉHO  OBORU  ZAKONČILA  LUCIE  VONDRÁČKOVÁ  TITULEM  DOKTOR?

         A) KULTUROLOGIE

          B) TANEČNÍ VĚDA

          C) CHOREOGRAFIE

          D) ANTROPOLOGIE

Bohužel Pavel odhadoval, že skvělá zpěvačka  a tanečnice pravděpodobně studovala taneční vědu nebo choreografii, ale správná odpověď byla kulturologie. Sympatický zástupce mužského pokolení sice prohrál, ale se ctí. Výhru 97000 Kč  bez Jackpotu si mezi sebe po zásluze rozdělily zbývající blondýnky. Sám na vlastní kůži jsem zažil stejnou situaci, kdy jsem mohl získat částku 160 tisíc korun a domníval jsem se, že  Ernst Rutherford získal Nobelovu cenu za fyziku, protože jsem věděl, že jde o jaderného fyzika. Ale byl to klasický chyták, protože dostal Nobelovu cenu za chemii (transmutace prvků), a tak jsem tehdy klesl na předchozí stupeň 10000 Kč. Tak to v životě chodí. Někdy se daří a někdy se nedaří.

Objektivně řečeno nebozí muži, kteří se přihlásí do souboje s přesilou blondýnek mnoho šancí nemají, protože více hlav více ví. Musela by to být opravdu velmi šťastná souhra náhod, aby muž proti mladým a příjemným ženám zvítězil. Ale pro diváky to je úsměvná a pohodová soutěž, kde třeba zjistíte, že dívky spoléhají na hotovou omáčkovou směs než na bobkový list. Jedna sice řekla, že si vzpomněla na Cézara a jeho vavřínový věnec, ale pozdě. Bohužel Pavel neodešel s vavřínovým věncem vítěze na hlavě, i když byl k vítězství blízko. Letos v březnu měla na sobě vavřínový věnec na mistrovství světa naše skvělá rychlobruslařka Martina Sáblíková. Opět žena. Tak jim pogratulujme. 

Snad někdy v dohledné době bude soutěžit muž, který s velkým štěstím blondýnky porazí.  Diváci dokonce v diskuzi navrhovali, aby se s blondýnkami utkala brunetka. Navrhuji Richardu Genzerovou. :-)

Na závěr jeden vtip od herce Pavla Soukupa, který uvedl v pořadu o bezpečnosti silničního provozu v televizi  : Víte jaká je nová dopravní značka pro blondýnky ? Konec kruhového objezdu !

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Štorch | pondělí 30.3.2009 22:01 | karma článku: 14,06 | přečteno: 2079x
  • Další články autora

Miroslav Štorch

Chceme v Česku domobranu ?

Zrušení některých hraničních kontrol v Evropě způsobilo opravdu volný pohyb osob a zboží. Za zboží můžeme považovat ale i drogy, zbraně. A bohužel kvete i obchod s lidmi. Touha EU po zisku je větší, než potřeba pocitu bezpečí.

17.11.2016 v 19:40 | Karma: 19,51 | Přečteno: 388x | Diskuse| Společnost

Miroslav Štorch

Porazí dnes Plíšková opět světovou jedničku ?

V semifinále US Open sesadila Karolína Plíšková dlouholetou světovou jedničku Serenu Williams a dnes ve finále ji čeká nová světová jednička Angelique Kerber z Německa. Karolína jí na trůn pomohla a hned dnes ji může porazit.Věřme

10.9.2016 v 20:37 | Karma: 21,34 | Přečteno: 614x | Diskuse| Sport

Miroslav Štorch

Můj první kilometr v roce 1967

Kdysi dávno před půlstoletím si děti nehrály doma na počítačích a tabletech, ale hodně běhaly venku s kamarády. Kluci lezli po stromech, hráli fotbal na každém plácku, kde bylo místo. Nebo s hokejkami proháněli tenisové míčky.

30.8.2016 v 15:46 | Karma: 21,02 | Přečteno: 495x | Diskuse| Letní běh

Miroslav Štorch

Televizní perličky na OH v Riu

Těšili jsme se doma na kvalitní přenosy z OH 2016 v HD rozlišení na dvou vysílacích kanálech a osmi streamech na webu České televize. Bohužel v některých případech šlo o rozhlasové zprávy ze soutěží, které nebyly přímo přenášeny.

22.8.2016 v 21:46 | Karma: 25,27 | Přečteno: 3562x | Diskuse| Společnost

Miroslav Štorch

Česká pošta mne štve.

Od letošního 1.května Česká pošta opět zdražila po třech letech o 23% známky na dopisy, pohlednice na 16 Kč , doporučené dopisy z 34 Kč na 38 Kč (o 11,7%). Úroveň služeb se ale podstatně zhoršuje. Mám dost nepříjemných zkušeností.

8.5.2016 v 20:12 | Karma: 34,10 | Přečteno: 2136x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Palestinští vězni leží spoutaní nazí a v plenách, prozradily zdroje z nemocnice

21. května 2024  14:01

Palestinští vězni jsou při pobytech v nemocnici v Izraeli drženi připoutaní na lůžku s páskou přes...

Prosazovat důchodovou reformu chce koalice na mimořádné schůzi Sněmovny

21. května 2024  5:45,  aktualizováno 

Přímý přenos Nejtřaskavější bod z programu květnové schůze budou poslanci projednávat až příští týden, po...

Děti bez omluvenek či způsobilosti. Úbytek praktiků dopadá i na školy

21. května 2024

Premium Česko dlouhodobě trpí nedostatkem dětských lékařů, pediatři stárnou a ubývají. Situace se v...

Skončí Veselý v Radě ČT za urážky Vášáryové? Ani nevím, kdo to je, říká herečka

21. května 2024  13:39

Slovy člena Rady České televize Lubomíra Xavera Veselého vůči bývalé velvyslankyni v Rakousku,...