Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Premiérku zatím mít nebudeme ?

Tak mne pobavily předvolební billboardy, podle kterých má být bývalá předsedkyně poslanecké sněmovny  jako premiérka protiváhou prezidenta. To mne opravdu rozesmálo. Kdo ten slogan v agentuře public relations vymyslel ? Kdo schválil vytištění velkých plakátů v její rodné politické straně ? Asi někdo nevzal v úvahu aktuální stav předvolebních průzkumů. Nebo to je plakátové zhmotnění zbožného přání, které se neuskutečnilo po rezignaci bývalého premiéra ? Těžko odpovědět. A tak milióny korun českých  tečou z  mnoha politických stran do tiskáren a médií, aby ovlivnily naše rozhodování před volbami.  Strany kalkulují, že voliči jim za každý hlas přispějí částkou, kterou si poslanci schválili jako podporu ze státní kasy. Proto snadno rozdávají koblihy, předvolební guláše a hektolitry piva z našich peněz, když očekávají, že brzy je dostanou zpět. Politici rozdávají i růže. Ale tisknout plakáty, kdo bude premiérkou je asi psychologicky velmi nedomyšlený záměr. Nebo je to úmyslně negativní reklama za drahé peníze ?

Prognostici premiérku neočekávajífoto Reklama

Ve včerejší televizní debatě paní Němcová prohlásila, že jí lidé na ulicích  říkali : "Chceme volit vaši stranu, ale bez těch lidí, kteří tam byli doposud !"   Ale nějak si asi neuvědomuje, že patří mezi ně.

Asi se domnívá, že lidé mají krátkou paměť a zapomněli na to, jak služební auto dala k dispozici svému synovi, které pak po kritice v tisku vrátila. Asi zapomněla, že byla předsedkyní poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, která schválila zákony ožebračující občany této země s pomocí poslance ODS, jenž byl na cestě do vězeni za korupci. 

Po volbách se uvidí, zda si ještě získala důvěru voličů a koaličních partnerů.

Autor: Miroslav Štorch | středa 16.10.2013 20:54 | karma článku: 31,03 | přečteno: 1218x
  • Další články autora

Miroslav Štorch

Zářící září nejen na moři

Jazykovědci zkoumají původ a vývoj slov a údajně jméno měsíce září pochází ze staročeského označení tohoto měsíce zářuj, což znamená za-říje; se slovem zářit má hodně společného. My přece nemusíme vědcům bezvýhradně všechno věřit. Čeští vlastenci chtěli v době národního obrození odstranit z češtiny cizí slova - mezi jinými i germanismy v názvech měsíců. Na Slovensku ale běžně používají ze západní Evropy převzatý august a u nás máme hezký srpen. Oni mají september a my září. Slovensko jistě nechtělo používat cizí maďarské názvy měsíců, když bylo zváno Horní Uhry. Pro mne je měsíc září spojen se zářícím podzimním sluníčkem, které nepálí, ale příjemně hřeje. Období zvané také indiánské léto. Už začínají ze stromů padat usychající listy a do listopadu je ještě daleko. Jak zpívá Karel Gott v jedné starší písničce :" Čas je jako spiklenec - květen, červen, červenec - září zááářííí ...

19.9.2014 v 18:45 | Karma: 18,55 | Přečteno: 497x | Diskuse| Fotoblogy

Miroslav Štorch

Zlatovláska - fotomatiné

Zlatovlásku si můžeme živě představovat jen jako děti , protože se o ní píše v pohádce. Ve filmových pohádkách mají herečky hezké zlaté efekty na vlasech. Podobné to asi bude u jiné zlatovlásky ze známého filmu Goldfinger, která měla pozlacené celé tělo včetně vlasů a skončila hůř než Zlatovláska z pohádky.Naše sousedka má sice skutečnou Zlatovlásku - ale to je fenka zlatého retrívra a nechtěla se nechat fotit. A tak jsem se pokusil vlastním objektivem získat záběry jiných "zlatovlásek".

13.8.2014 v 9:28 | Karma: 17,95 | Přečteno: 768x | Diskuse| Fotoblogy

Miroslav Štorch

Dlouhý, široký a bystrozraký - fotomatiné

Nemám velmi " dlouhý " teleobjektiv jako kolega kobloger Marek Trizuliak, který často fotografuje Měsíc (800 mm). Ani nemám speciální " široký " objektiv "rybí oko" nebo drahé zařízení a software na panoramatické záběry 360°. Jen se někdy snažím se svou malou Olympus 410 zrcadlovkou být trochu víc " bystrozraký " při makro záběrech. Ne vždy se to ale daří. Prvoplánově jsem uvažoval nafotit velmi " dlouhý " vlak, ale nevešel se mi do objektivu. A letecký snímek vlaku nemám. Velmi tlusté a " široké " lidi jsem potkával často, ale bylo mi trapné zobrazovat jejich obezitu z etických i estetických důvodů. Proto jsem z legrace přidal své osobní snímky pořízené samospouští ze stativu. Velmi " bystrozraké " záběry mají meteorologické, vědecké i špionážní družice, ale jejich kvalitě se jako amatér nemohu rovnat. Navíc má moje zrcadlovka menší technické obtíže, a tak jsem použil pro zábavu jen pár starších snímků a malý Olympus kompakt.

13.7.2014 v 9:57 | Karma: 20,62 | Přečteno: 597x | Diskuse| Fotoblogy

Miroslav Štorch

Tipněte si vítěze ve Wimbledonu

Ve všech českých médiích se píše a hovoří o české finalistce letošního Wimbledonu. Jen se neví, zda do finále v sobotu 5.července postoupí wimbledonská vítězka z roku 2011 Petra Kvitová, nebo o čtyři roky starší Lucie Šafářová. Semifinále se hraje již zítra ve čtvrtek 3.července. V rozhovoru uvedla Lucie Šafářová, že se cítí výborně a chtěla by konečně vyhrát i celý Wimbledon. Dnes svedou boj o semifinále rumunská finalistka letošní Paříže Simona Halep a německá finalistka loňského Wimbledonu 2013 Sabine Lisicky. Druhá německá hráčka Angelika Kerber vyřadila vítězku letošní Paříže Šarapovou a utká se s kanadskou Eugenií Bouchard. Teoreticky by mohlo být druhé semifinále ryze německé, ale Rumunka Halep i Kanaďanka Bouchard budou proti. Nechme se překvapit, která soupeřka v sobotu 5.července vyzve českou hráčku k boji o tradiční wimbledonský talíř.

2.7.2014 v 13:26 | Karma: 15,58 | Přečteno: 764x | Diskuse| Sport

Miroslav Štorch

Hrnečku vař - fotomatiné

Nejvíce energie na vaření má naše denní hvězda Slunce. Parabolická zrcadla umožňují ze sluneční energie dosáhnout teplotu varu i v hrncích uprostřed afrických pouští a stepí, kde není dost dřeva. U nás doma používáme buď elektrické vařiče nebo plynové hořáky. Kdo topí ve sporáku dřevem nebo uhlím, tak tam je také uložená sluneční energie. Jedinou výjimkou je elektřina z jaderných elektráren. Pohyb větru pro větrné elektrárny má také na svědomí Slunce. Při hurikánech, tajfunech, tornádech a vichřicích je pohybové enegie ve vzduchu až moc. Slunce nám vaří počasí. Slunce má na povrchu teplotu přes 5500 °C a je více než 150 miliónů kilometrů daleko. Je 109 x větší než Země a má přes 1,39 miliónu kilometrů v průměru. Povrch Měsíce dokáže sluneční záření ohřát až nad 120 °C a my jsme si u nás v Česku před několika dny užili vedra nad 30 °C ve stínu. To jsme se také trochu vařili ve vlastní šťávě. Do toho se doma rozhodlo - udělat hrnečku vař - a z jahodové sklizně zavařit dobré džemy ( jamy ). Tak přidávám pár snímků z vaření u nás , protože z kosmu vlastní fotografie vaření atmosféry nemám.

13.6.2014 v 7:24 | Karma: 19,68 | Přečteno: 610x | Diskuse| Fotoblogy
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Vláda schvaluje důchodovou reformu. Do penze má pustit mladší lidi později

30. dubna 2024  6:09,  aktualizováno  11:20

Úpravy, které se týkají budoucích důchodců, schvaluje vláda. Návrh, na němž se shodla pětikoalice,...

Chování TOP 09 ke své ministryni je neodpustitelné, říká Kalousek

30. dubna 2024  11:12

Zakladatel TOP 09, exministr financí Miroslav Kalousek, tvrdě zkritizoval současné vedení strany...

Riziko požárů platí až do čtvrtka. Pálení čarodějnic zkomplikuje i vítr

30. dubna 2024  9:49,  aktualizováno  11:12

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) prodloužil výstrahu varující před nebezpečím vzniku požárů...

Ukrajina je na nezvratné cestě do NATO, potvrdil Stoltenberg v Kyjevě

30. dubna 2024  11:10

Ukrajina má v NATO své právoplatné místo a podpora spojenců v obraně před Ruskem bude pokračovat,...

AURES Holdings a.s.
PRACOVNÍK PODPORY PRODEJE (A12500)

AURES Holdings a.s.
Olomoucký kraj
nabízený plat: 30 000 - 32 000 Kč