Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nepodceňuj blondýnky - televizní soutěž

Občas je třeba změnit rytmus života a vedle práce se trochu odreagovat a pobavit. Nejmenovaná komerční televize spustila včera 6.3 nový formát soutěžního pořadu pro zábavu se slibným názvem "Nepodceňuj blondýnky". Název je výstižný, protože všichni víme, že blondýnky nejsou hloupé. Ale stávají se často terčem humoru mužů, protože se jim líbí. Co se škádlívá to se rádo má. Jak říká známý výrok :" Mužům se líbí blondýnky, ale berou si brunetky." Dnes může být díky profesionálním barvám snadno brunetka blondýnkou a naopak. A to nemluvíme o dalších odstínech a melírech.

Herec Miroslav a 50 blondýnekwww.iprima.cz

 Vědecká studie

Podle údajně "vědecké" studie <(klikněte, když chcete) jednají lidé ( nejen muži ) podle zažitých stereotypů při setkání s blondýnkami. Podvědomě  je podceňují jako např. Paris Hilton, Marylin Monroe ap. Jsou to však jen chybné předsudky a ve skutečnosti údajně dochází podle výzkumu naopak , ke snížení IQ mužů při jednání s blondýnkami. Tak to jsme na tom hodně zle. Ale naštěstí většinou ostatní lidi i ženy nepodceňujeme, že?


Znevýhodnění  soutěžícího muže


Když si uvědomíme, že při soutěžním pořadu nového formátu stojí proti jednomu odvážnému muži padesát blondýnek z mnoha různých profesí, tak je jasné, že téměř nemá šanci zvítězit. Jednak psychologický tlak skupiny, která se mu podle pokynů  režie lposmívá, když přemýšlí dlouho nad odpovědí. Za druhé staré přísloví praví "Více hlav víc ví." Ale kdo se přihlásil do soutěže, tak musí trochu odvahy mít a riskovat . Přes nevýhodné podmínky bych si dovolil vyzvat 50-blondýnek na souboj v televizi, protože si jako bloger a vítěz několika vědomostních televizních soutěží troufám :-) Říká se tomu vysoká aspirační úroveň, když už se vám něco vícekrát povedlo. Ale nejdříve vás musí vybrat v předběžném výběru - castingu. 


Průběh soutěže


Podobný formát pořadu byl před časem uváděn v pořadu "1 proti 100", kde jeden hlavní soutěžící soupeřil se stovkou dalších, sedících v hledišti. Když nevěděl správnou odpověď na vědomostní otázku, tak odešel ze soutěže a byl nahrazen nejrychlejším z hlediště, který odpověděl správně. Také v soutěži " Nepodceňuj blondýnky " soutěží jeden muž odvážlivec proti 50-ti blondýnkám - ale postupně. Jedinou oporou mu je druhý muž a pohotový moderátor Miroslav Šimůnek, který měl právě včera svátek. Z deseti okruhů otázek si soutěžící vybere téma, který by mohlo být obtížné pro ženy, a pak je položena otázka. Pokud ji muž ví, tak se vyhodnotí odpovědi sedmi žen z první soutěžní řady. Do finále postupují ženy, které odpověděly správně a odcházejí ty, které se mýlily. Pak nastupuje další řada sedmi blondýnek a volí se jiné téma otázek. Zde je opět další podmínka postupu pro muže, že musí vyřadit při vědomostních otázkách alespoň polovinu blondýnek po všech kolech. Včera vypadl první soutěžící muž na otázce " Kdo je to analfabet?" Druhý soutěžící muž odpověděl správně na všech sedm otázek a soutěžil se 49-ti blondýnkami, ale protože podle pravidel nevyřadil polovinu soupeřek, tak také prohrál. Pokud by porazil i padesátou blondýnku v základním kole, tak by postoupil do finále o 1 milión korun, kde by ale musel porazit všechny blondýnky z prvního kola, které odpovídaly správně.

Doporučení na závěr

Jestliže máte rádi lehčí žánr zábavy a příjemnou konverzaci s lehkými vědomostními otázkami, tak se asi pobavíte. V castingu více než 1000 přihlášených žen byla vybrány blondýnky různých profesí od letušky, herečky přes malířku, manažerku až po městskou policistku a instruktorku lyžování. Můžete zažít příjemné rozhovory a různé vtipné komentáře. Je možné, že to není váš druh zábavy, ale třeba se pobavíte, i když ho jen jednou uvidíte. Jedna z blondýnek potvrdila,že je nemáme podceňovat. Zeptala se:

"Víte proč jsou vtipy o blondýnkách krátké ? Aby je brunetky pochopily !"

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Štorch | sobota 7.3.2009 14:21 | karma článku: 20,28 | přečteno: 4356x
  • Další články autora

Miroslav Štorch

Chceme v Česku domobranu ?

Zrušení některých hraničních kontrol v Evropě způsobilo opravdu volný pohyb osob a zboží. Za zboží můžeme považovat ale i drogy, zbraně. A bohužel kvete i obchod s lidmi. Touha EU po zisku je větší, než potřeba pocitu bezpečí.

17.11.2016 v 19:40 | Karma: 19,51 | Přečteno: 388x | Diskuse| Společnost

Miroslav Štorch

Porazí dnes Plíšková opět světovou jedničku ?

V semifinále US Open sesadila Karolína Plíšková dlouholetou světovou jedničku Serenu Williams a dnes ve finále ji čeká nová světová jednička Angelique Kerber z Německa. Karolína jí na trůn pomohla a hned dnes ji může porazit.Věřme

10.9.2016 v 20:37 | Karma: 21,34 | Přečteno: 614x | Diskuse| Sport

Miroslav Štorch

Můj první kilometr v roce 1967

Kdysi dávno před půlstoletím si děti nehrály doma na počítačích a tabletech, ale hodně běhaly venku s kamarády. Kluci lezli po stromech, hráli fotbal na každém plácku, kde bylo místo. Nebo s hokejkami proháněli tenisové míčky.

30.8.2016 v 15:46 | Karma: 21,02 | Přečteno: 495x | Diskuse| Letní běh

Miroslav Štorch

Televizní perličky na OH v Riu

Těšili jsme se doma na kvalitní přenosy z OH 2016 v HD rozlišení na dvou vysílacích kanálech a osmi streamech na webu České televize. Bohužel v některých případech šlo o rozhlasové zprávy ze soutěží, které nebyly přímo přenášeny.

22.8.2016 v 21:46 | Karma: 25,27 | Přečteno: 3562x | Diskuse| Společnost

Miroslav Štorch

Česká pošta mne štve.

Od letošního 1.května Česká pošta opět zdražila po třech letech o 23% známky na dopisy, pohlednice na 16 Kč , doporučené dopisy z 34 Kč na 38 Kč (o 11,7%). Úroveň služeb se ale podstatně zhoršuje. Mám dost nepříjemných zkušeností.

8.5.2016 v 20:12 | Karma: 34,10 | Přečteno: 2136x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...