Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nejlepší (Supreme) v SuperStar byl Martin Chodúr

Anglické slovo "supreme" má celou řadu významů, ale vyjadřuje výstižně umístění studenta konzervatoře Martina Chodúra z Ostravy. Je opravu prvotřídní, nejlepší, vrcholný atp. Naštěstí se nepotvrdilo, že Miro Šmajda má pět důvodů, pro které by měl zvítězit - od lepšího pohybu na jevišti až po vyšší oblíbenost u dětských fanynek. Zvítězil i poslední vyjádřený názor porotců, kteří také dávali přednost vyšším pěveckým kvalitám Martina Chodúra před exhibicionismem košičana Miro Šmajdy. Vedle vánočních písní oba dva zazpívali své nejúspěšnější písně z celého průběhu soutěže. Miroslav Šmajda přednesl "C´est la vie" od Karla Gotta, která přesně vyjádřila jeho realistický přístup k soutěži. "Takový je život" - někdo musí být druhý. Byly to písně "Best of" soutěžících. Martin Chodúr vedle české verze Irwinga Berlina zazpíval "White Christmas" i v angličtině také se závěrečným rocken-rollem navíc. Jeho výbornou angličtinou zazpívaná píseň "Supreme" byla opravdu skvělá. Mnozí na youtube píší, že je to lepší verze než od Robbie Williamse.

Martin Chodúr je supreme - nejlepšíPRÁVO/Michaela Ríhová

Martin Chodúr se setká s Tomem Jonesem

Vedle hlavní ceny za 100 000 euro získal Martin Chodúr možnost setkat se s "Tygrem z Walesu" zpěvákem Tomem Jonesem. Od sponzora získal poukaz "meet & greet", kdy se setká a pozdraví se světoznámou popovou superstar. Při nedávném koncertu Toma Jonese v Praze byl britskou hvězdou přijat jen Karel Gott. Nyní se tak splnil sen Martinovi Chodúrovi, který se již setkal v Praze při přípravě s Karlem Gottem, Michalem Davidem i Richardem Müllerem. Otevírá se mu tak možnost zabývat se v dalších letech zpěvem na profesionální úrovni. První koncert finalistů ČeskoSlovenské SuperStar má být pořádán již 16.ledna v Praze v O2 aréně. Přejme všem opravdu dobrým zpěvákům úspěšné prosazení na naší hudební scéně. Miro Šmajda přijal velmi vyrovnaně porážku ve finále, ve kterém bylo zasláno přes jeden a čtvrt miliónu SMS. Jeden ze sponzorů mu věnoval jako cenu útěchy velmi drahou a kvalitní elektrickou kytaru značky Ibanez. Sláva vítězům a čest poraženým.

Dva jazyky - jeden hlas

Na šeku pro Martina Chodúra bylo heslo "Dva jazyky - jeden hlas", kdy se opravdu v průběhu soutěže velmi přirozeně prolínala čeština se slovenštinou. Jak v rozhovorech moderátorů, tak i zpěváků a dalších vystupujících. Většinou se zpívalo v angličtině, ale některé české písničky zpívali slovenští soutěžící a slovenské zase čeští zpěváci. Je to velmi příjemné setkávání obou našich jazyků a kultur. Ostatně máme rádi mnoho umělců i zpěváků ze Slovenska a naopak. Miro Šmajda byl pochválen za skvělou výslovnost české souhlásky "ř", která byla lepší v nevyhlášené soutěži než moderátorky Adély Banašové. Leoš Mareš se marně snažil prosadit, že vyslovuje " ř " lépe než Miro Šmajda. Alespoň se tam přimíchala trocha humoru. V soutěži odměněné cenou za "Nejhezčí úsměv" se opět neprosadila nominovaná Adéla Banašová, ale Thomas Puskailer. Plaketu s nápisem "Největší úlet" získal vítěz "hvězdné pěchoty".Ten dostal příležitost zpívat před publikem na stadionu, ale nemohli ho dostat z jeviště v živém přenosu dolů, a tak musela režie zachraňovat pořad předčasným zahájením reklamní pauzy. Užil si svých pár minut slávy a nechtěl odejít. Cenu za nejlepší image získaly obě porotkyně soutěže Marta Jandová a Dara Rolincová za své proměny účesů, líčení i oblečení. Nejúsměvnější byl nápis na plaketě i na obrazovkách " Nejlepší imidž ".

 

Autor: Miroslav Štorch | pondělí 21.12.2009 0:11 | karma článku: 30,88 | přečteno: 9441x
  • Další články autora

Miroslav Štorch

Chceme v Česku domobranu ?

Zrušení některých hraničních kontrol v Evropě způsobilo opravdu volný pohyb osob a zboží. Za zboží můžeme považovat ale i drogy, zbraně. A bohužel kvete i obchod s lidmi. Touha EU po zisku je větší, než potřeba pocitu bezpečí.

17.11.2016 v 19:40 | Karma: 19,51 | Přečteno: 388x | Diskuse| Společnost

Miroslav Štorch

Porazí dnes Plíšková opět světovou jedničku ?

V semifinále US Open sesadila Karolína Plíšková dlouholetou světovou jedničku Serenu Williams a dnes ve finále ji čeká nová světová jednička Angelique Kerber z Německa. Karolína jí na trůn pomohla a hned dnes ji může porazit.Věřme

10.9.2016 v 20:37 | Karma: 21,34 | Přečteno: 614x | Diskuse| Sport

Miroslav Štorch

Můj první kilometr v roce 1967

Kdysi dávno před půlstoletím si děti nehrály doma na počítačích a tabletech, ale hodně běhaly venku s kamarády. Kluci lezli po stromech, hráli fotbal na každém plácku, kde bylo místo. Nebo s hokejkami proháněli tenisové míčky.

30.8.2016 v 15:46 | Karma: 21,02 | Přečteno: 495x | Diskuse| Letní běh

Miroslav Štorch

Televizní perličky na OH v Riu

Těšili jsme se doma na kvalitní přenosy z OH 2016 v HD rozlišení na dvou vysílacích kanálech a osmi streamech na webu České televize. Bohužel v některých případech šlo o rozhlasové zprávy ze soutěží, které nebyly přímo přenášeny.

22.8.2016 v 21:46 | Karma: 25,27 | Přečteno: 3562x | Diskuse| Společnost

Miroslav Štorch

Česká pošta mne štve.

Od letošního 1.května Česká pošta opět zdražila po třech letech o 23% známky na dopisy, pohlednice na 16 Kč , doporučené dopisy z 34 Kč na 38 Kč (o 11,7%). Úroveň služeb se ale podstatně zhoršuje. Mám dost nepříjemných zkušeností.

8.5.2016 v 20:12 | Karma: 34,10 | Přečteno: 2136x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...