Nejlepší (Supreme) v SuperStar byl Martin Chodúr

Anglické slovo "supreme" má celou řadu významů, ale vyjadřuje výstižně umístění studenta konzervatoře Martina Chodúra z Ostravy. Je opravu prvotřídní, nejlepší, vrcholný atp. Naštěstí se nepotvrdilo, že Miro Šmajda má pět důvodů, pro které by měl zvítězit - od lepšího pohybu na jevišti až po vyšší oblíbenost u dětských fanynek. Zvítězil i poslední vyjádřený názor porotců, kteří také dávali přednost vyšším pěveckým kvalitám Martina Chodúra před exhibicionismem košičana Miro Šmajdy. Vedle vánočních písní oba dva zazpívali své nejúspěšnější písně z celého průběhu soutěže. Miroslav Šmajda přednesl "C´est la vie" od Karla Gotta, která přesně vyjádřila jeho realistický přístup k soutěži. "Takový je život" - někdo musí být druhý. Byly to písně "Best of" soutěžících. Martin Chodúr vedle české verze Irwinga Berlina zazpíval "White Christmas" i v angličtině také se závěrečným rocken-rollem navíc. Jeho výbornou angličtinou zazpívaná píseň "Supreme" byla opravdu skvělá. Mnozí na youtube píší, že je to lepší verze než od Robbie Williamse.

Martin Chodúr je supreme - nejlepšíPRÁVO/Michaela Ríhová

Martin Chodúr se setká s Tomem Jonesem

Vedle hlavní ceny za 100 000 euro získal Martin Chodúr možnost setkat se s "Tygrem z Walesu" zpěvákem Tomem Jonesem. Od sponzora získal poukaz "meet & greet", kdy se setká a pozdraví se světoznámou popovou superstar. Při nedávném koncertu Toma Jonese v Praze byl britskou hvězdou přijat jen Karel Gott. Nyní se tak splnil sen Martinovi Chodúrovi, který se již setkal v Praze při přípravě s Karlem Gottem, Michalem Davidem i Richardem Müllerem. Otevírá se mu tak možnost zabývat se v dalších letech zpěvem na profesionální úrovni. První koncert finalistů ČeskoSlovenské SuperStar má být pořádán již 16.ledna v Praze v O2 aréně. Přejme všem opravdu dobrým zpěvákům úspěšné prosazení na naší hudební scéně. Miro Šmajda přijal velmi vyrovnaně porážku ve finále, ve kterém bylo zasláno přes jeden a čtvrt miliónu SMS. Jeden ze sponzorů mu věnoval jako cenu útěchy velmi drahou a kvalitní elektrickou kytaru značky Ibanez. Sláva vítězům a čest poraženým.

Dva jazyky - jeden hlas

Na šeku pro Martina Chodúra bylo heslo "Dva jazyky - jeden hlas", kdy se opravdu v průběhu soutěže velmi přirozeně prolínala čeština se slovenštinou. Jak v rozhovorech moderátorů, tak i zpěváků a dalších vystupujících. Většinou se zpívalo v angličtině, ale některé české písničky zpívali slovenští soutěžící a slovenské zase čeští zpěváci. Je to velmi příjemné setkávání obou našich jazyků a kultur. Ostatně máme rádi mnoho umělců i zpěváků ze Slovenska a naopak. Miro Šmajda byl pochválen za skvělou výslovnost české souhlásky "ř", která byla lepší v nevyhlášené soutěži než moderátorky Adély Banašové. Leoš Mareš se marně snažil prosadit, že vyslovuje " ř " lépe než Miro Šmajda. Alespoň se tam přimíchala trocha humoru. V soutěži odměněné cenou za "Nejhezčí úsměv" se opět neprosadila nominovaná Adéla Banašová, ale Thomas Puskailer. Plaketu s nápisem "Největší úlet" získal vítěz "hvězdné pěchoty".Ten dostal příležitost zpívat před publikem na stadionu, ale nemohli ho dostat z jeviště v živém přenosu dolů, a tak musela režie zachraňovat pořad předčasným zahájením reklamní pauzy. Užil si svých pár minut slávy a nechtěl odejít. Cenu za nejlepší image získaly obě porotkyně soutěže Marta Jandová a Dara Rolincová za své proměny účesů, líčení i oblečení. Nejúsměvnější byl nápis na plaketě i na obrazovkách " Nejlepší imidž ".

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Štorch | pondělí 21.12.2009 0:11 | karma článku: 30,88 | přečteno: 9441x
  • Další články autora

Miroslav Štorch

Chceme v Česku domobranu ?

17.11.2016 v 19:40 | Karma: 19,51

Miroslav Štorch

Můj první kilometr v roce 1967

30.8.2016 v 15:46 | Karma: 21,02

Miroslav Štorch

Televizní perličky na OH v Riu

22.8.2016 v 21:46 | Karma: 25,27

Miroslav Štorch

Česká pošta mne štve.

8.5.2016 v 20:12 | Karma: 34,10