Zastupitelé jsou neomezení a nepostižitelní mocipáni

Zapomeňme na chvilku na Kalouska, Parkanovou a kauzu CASA a soustřeďme se zase na případ legálního rozkrádání státního majetku, tedy majetku všech občanů.

Zařídili jsme si to (my všichni občané) po sametové revoluci opravdu perfektně. Ve slepé důvěře v naše zastupitele, jsme jim dovolili vytvořit takovou Ústavu, která jim zajišťuje neomezenou moc a nedotknutelnost. No považte, poslanec svým zvolením dostává mandát od svých voličů, svým slibem poté stvrzuje, že bude pracovat v zájmu všeho lidu, ale dále je toto vlastně popřeno, protože vykonávání mandátu není vázáno žádnými příkazy. Hezká slovíčka. Když je přeložíme do srozumitelnosti, člen Parlamentu tedy není při výkonu mandátu (zejména při hlasování) právně vázán žádným příkazem ani politickou stranou nebo klubem, ani svými voliči.(tzv.volný mandát)

Aby toho nebylo málo, na náš skvělý dort jsme posadili třešničku jak vyšitou: s volným mandátem souvisí také skutečnost, že člen Parlamentu ČR je zcela neodvolatelný.

A tak po našem Parlamentu v současné době pobíhají poslanci odsouzení za korupci, nebo zastupitelé z politické strany, jejíž členové nedostali nikdy, tj. v žádných volbách, mandát od nějakých voličů.

Tito poslanci dnes rozhodují také o tom, jestli nám občanům zmizí ze společné kasy majetek v hodnotě necelých 140 miliard korun. Zákon o tzv. církevních restitucích-nerestitucích toto umožní a my, ve velké většině ateisti, budeme moci říci jen: „Pane Bože, zač nás trestáš.“

Již po milionté se nám ukazuje, pokud chceme být dobrými hospodáři ve své zemi, nemůžeme se spoléhat jen na své zastupitele. Ti, jakmile se dostanou do vyšších pater společnosti, žijí v úplně jiném světě a na naše požadavky nereagují.

Proto je třeba se jim neustále připomínat a poukazovat na jejich vědomí a svědomí. Tak například v případě „církevních restitucí“je příkladem i iniciativa Hnutí za přímou demokracii, které se obrátilo na všechny poslance a poslankyně otevřeným dopisem, v němž je upozorňuje, že drtivá většina občanů ČR je proti takto navrženému vyrovnání s církvemi a požadují o zákoně referendum.  V dopise HzPD vyzývá poslance, aby hlasovali v zájmu lidu této země.  Bude zajímavé, jak se k faktům jednotliví poslanci postaví a jestli to s tím jejich svědomím pohne.

I takovýto počin však přispívá k zesílení tlaku na naše poslance a ukazuje, že nám občanům není lhostejné, jak rozhodují naši zástupci ve věcech správy majetku ČR.

A nebo je nám vše lhostejné a myslíme si, že to je k ničemu?

Autor: Ladislav Štítkovec | pátek 13.7.2012 1:13 | karma článku: 25,59 | přečteno: 1343x