Proč nám ve škole lhali?

Jeden z nejpřesvědčivějších důkazů evoluce pro mne byla kdysi věta o tom, že všichni živočichové, tedy i člověk, procházejí během svého embryolnálního vývoje vývojem svého druhu. Říkali  nám ve škole, že člověk v těle matky prochází různými vývojovými stadii, už si to přesně nepamatuji, jen ryba mi utkvěla v paměti.

Vidím ještě dnes před sebou obrázek lidského embrya a na něm zřetelná žábra a ocásek. Přesně tak jsem to později na vysoké škole četl ve skriptech „vědeckého“ komunismu.

S touto myšlenkou přišel jako první v roce 1866 berlínský zoolog Prof. Ernst Haeckel. Haeckel byl zapálený průkopník Darwinovy theorie o vývoji druhů a jeho biogenetický zákon, jak se tomu později začalo říkat, byl a dosud je pro darwinisty jedním ze základních důkazů správnosti jejich teorie. Dnes už se sice nemluví o zákoně, pouze o biogenetickém pravidle, ovšem přesvědčení, že lidské embryo opakuje vývoj druhu, je pevně zakořeněno v lidských hlavách a nezřídka je lze nalézt i v učebnicích.

 

Nuže, není tomu tak. Prof. Haeckel nebyl první – a bohužel ani poslední – vědec, který pozorované skutečnosti upravil, a sice tak, aby odpovídaly jeho přesvědčení. Dneska víme, že Heckel, aby dokázal svůj zákon, z obrázků lidských embryí vědomě vypustil více než polovinu životně důležitých orgánů. Viz obrázek. Nahoře je 4 týdny staré lidské embryo, jak je nakreslil prof. Haeckel, dole je embryo skutečné – délka asi 4,2 mm, tedy už při malém zvětšení jasně pozorovatelné.

 

Lidské embryo ani embrya jiných ssavců nemají žaberní oblouk! Co na nich lze vidět, je t. zv. viscerální oblouk, ze kterého se později vyvine spodní čelist, jazylka a hrtan.

 

Rovněž tvrzení, že lidské emryo má v určitém stupni vývoje ocásek, je velmi vzdáleno od skutečnosti. Páteř a mícha se začínají vyvíjet poměrně brzy a proto na začátku trochu vyčnívají z trupu. To ale nemá s ocáskem nic společného.

 

Když jsem se toto dočetl, byl jsem trochu v rozpacích. Proč nám ve škole lhali? Nevěděli to sami, nebo - báli se? Nevím. Proč ale vůbec bylo nutno falšovat fakta, aby se všeobecně prosadila myšlenka evoluce? Že by to s těmi důkazy nebylo zase až tak silné?

 

Člověk může v podstatě věřit, čemu chce. Někdo věří, že jsme se vyvinuli z nižších živočichů, já věřím, že jsme byli stvořeni. Ovšem každý by měl zkoumat, zda jeho víra spočívá na solidních základech.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Stifter | sobota 5.6.2010 21:07 | karma článku: 21,99 | přečteno: 2091x
  • Další články autora

Jan Stifter

S von Leyen asi až na úplné dno

3.4.2024 v 18:21 | Karma: 36,94

Jan Stifter

Gaza – rozstřílená nemocnice

2.4.2024 v 17:30 | Karma: 35,14

Jan Stifter

Svoboda slova? Ano, ale ...

29.12.2023 v 17:42 | Karma: 18,37

Jan Stifter

Volby a krajané v cizině

13.12.2023 v 16:22 | Karma: 35,46

Jan Stifter

Blog pana Kurase o odbankování

5.8.2023 v 16:17 | Karma: 23,58