Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Andrea...

13. 9. 2009 12:01
...

To vás obdivuji. Já bych asi tolik odvahy neměla... Taky jsem o securiťácích slyšela pár historek. Jedna třeba, když zákazník v klidu odešel z obchodu s nezaplacenou obuví v ruce a prodavačka (tak metr padesát a čtyřicet kilo) naléhala na securiťáka, ať ho chytí (ten zákazník se ani neobtěžovat utíkat, v klidu šel). A securiťák: "To určitě, to je ňákej Rusák, eště na mě něco vytáhne." A neudělal nic a slečna prodavačka musel boty zaplatit ze svého. Jinak když se na ty securiťáky podíváte, tak to jsou většinou tintítka, že kdyby zafoukal vítr, tak odletí... Nechtěla bych je vidět v akci ;-D

0 0
možnosti

LuckaSt

13. 9. 2009 17:12
Re: ...

no, já nevím, ale většinou jsem měla čest spíš s ochrankouz typu "metrák váhy,skoro dva metry, vyholená hlava"... Jinak ta moje reakce byla spíš spontánní, tohle není o odvaze, ale o tom, že jazyk jede kolikrát rychlejš než hlava:)

A zážitky.. občas dělám hostesku v hypermarketech, takže jsem zažila vzadu u vchodu pro zaměstnance i chlápka, co na mě měl děsně přisprostlý narážky a když jsem se na něj začala šklebit, tak si na mě smlsnul tím, že jsem musela vyskládat obsah svojí kabelky, jestli náhodou nejsem zloděj... odmítala jsem se hádat, ještě by mu to udělalo radost a vyskládala jsem to před něj včetně posmrkanejch kapesníků, pytlíku od sváči a veškerejch ženskejch cetek :)

0 0
možnosti
PK

kraken

13. 9. 2009 3:31
sila

tohle bylo o presdrzku. Bohuzel mnoho "ochrancu" ma chovani i moralku reznickeho psa (to prosim jen jako rceni, nedovolil bych si tak urazet psy) a s "moci uredni", ktera ale existuje jen a pouze v jeho fantasii, i sebevedomi az na pudu. Jen nevim, jestli se to nekdy zlepsi...

A jinak - fronty a neskutecne pomala obsluha je v Albertovi (kazdem, co jsem navstivil) norma. Mam pocit, ze snad na to prodavace skoli. I 3 lidi s par vecma dokazou u kasy udelat frontu na 5-10 minut.

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

13. 9. 2009 17:17
Re: sila

Přirozeně že na to prodavače školí. Všimněte si těch koridorů se sladkostmi a drobnostmi, které lemují fronty u pokladen. Čím déle čekáte, tím větší šance, že si koupíte něco, co jste vůbec nechtěli. Platí zejména pro rodiče s dětmi.

To je holt stinná stránka toho našeho "kapitalismu 21. století," který vyměnil "zákazníka" (našeho pána, který má vždy pravdu) za anonymního "spotřebitele" (se kterým lze zacházet jak s hnojem, protože on tak jako tak někde nakoupit musí a možnost výběru nemá, protože všude jinde s ním vyběhnou úplně stejně)...

Ještě si počkáme, než se to zase vyrovná. Pokud se to vůbec ještě vyrovná.

0 0
možnosti
JD

maudite

12. 9. 2009 23:52
V cesku nestuduj,

(novinarinu) nema to zadnou cenu, to nikde ve svete nevyuzijes. Radeji studuj jazyky, protoze driv ci pozdeji se svoji povahou beztak emigrujes.

0 0
možnosti
A

Andrea...

13. 9. 2009 11:51
Re: V cesku nestuduj,

A vy byste neemigroval, když to tady tak pozorujete, to chování a tu úroveň všeho? Já ano ;-D Ale holt si asi počkám až po VŠ :-)

0 0
možnosti
D

deatomizator-treti-generace

12. 9. 2009 21:51
clanek jsem si precet

ale je to sexy holka co ta lucie ;-D

0 0
možnosti

Saaayush

12. 9. 2009 20:48
...

Někdy mi to taky tak přijde. Já bych to taky ennechala bez odezvy. Spíš než do boxu bach ale šla rovnou za vedoucí (m). Každopádně to chování ochránky tímto způsobem není (bohužel) žádná zvláštnost. Sama jsem jednou viděla jak nešikovná pokladní zapomněla odendat paní přede mnou z nějakého oblečení "pískátko", securiťáci se do ženské pustili a když se všechno vysvětlilo, ani se neomluvili. Totéž se stalo mámě a několika jejím dalším známým. Ať je ostraha takto akční když jde o bezdomovce, kterých je třeba zrovna v jistém supermarketu nešťastně umístěného u parku dost a dost.  

0 0
možnosti
M

maribel

13. 9. 2009 4:41
Re: ...

No a to je ten rozdil mezi "security" v CR a jinde. Ziju v zahranici a mnohokrat jsem byla svedekem, kdy alarm piskal na cele kolo. Zalezitost se presetrila velmi rychle a to vetsinou bez potreby ochranky. Pokud musela ochranka zasahovat, tak jedine kvuli opravdu sprostym zakaznikum. Jenom dodavam, ze tito lidi, v zemi kde ziju, musi projit specialnim vzdelavacim kurzem. A pokud ho neabsolvuji, tak si proste neskrtnou. A to je asi rodil mezi nasi zaplivanou zemickou a zahranicim. Jinak bych tezce prudila, borce chytla za kejhak (a to jsem maleho vzrustu) a dotahla k vedouci. Tenhle odpad nema co drzkovat. Nezlobte se na me za moji prikrost, ale ze svych zkusenosti v CR jsem dospela k tomuto zaveru.

0 0
možnosti
C

cojanato

12. 9. 2009 20:26
Ten titul článku mohl znít i jinak

Ale je moc dobře, že se dovedete ozvat.:-)Mnoho lidí se bojí nebo na to kašlou.

Jinak za článek dám karmu.R^

0 0
možnosti
W

wiki5.5

13. 9. 2009 6:05
Re: Ten titul článku mohl znít i jinak

clovece ty delas, jako kyby jsi platil karmu ze svyho

0 0
možnosti
S

sabka

12. 9. 2009 19:42
dobře jste udělala, fandím vám,

ale s citátem "se slušností nejdřív pojdeš" nesouhlasím. Pokud zůstanete slušnou osobou, je sice možné, že vám to přinese čas od času nějaké potíže a "narazíte", ale na druhou stranu vám tento postoj zaručí sebeúctu a to je ze všeho nejdůležitější.V

0 0
možnosti
M

motylek_02

12. 9. 2009 19:21
jinak zalezi na lidech

ma zkusenost s jednou miniskupinkou kolegu (USA) - mezinarodni slozeni byla ta, ze kdyz jsem byla mila, respektovala hranice, a chovala se slusne, tak mi jeden z Indu rekl, ze me nerespektuje, protoze nebojuju (!!!?). A ze zadny osobni prostor v praci neexistuje (to kdyz jsem protestovala), to kdyz mi prolezali  muj osobni stul. Az jsem jim predvedla ze dovedu radit (r s hackem :-) a nenecham si veci libit (chvili trvalo nez se dzbanek naplnil a ucho utrhlo), tak se najednou zacali chovat o poznani slusneji, nicmene co delali za zady, to bylo neprijemne.

0 0
možnosti
D

deatomizator-treti-generace

12. 9. 2009 21:54
Re: jinak zalezi na lidech

tak to byl nakej blbec ten ind :-)

0 0
možnosti
M

motylek_02

12. 9. 2009 19:14
je treba se ozvat

dobre jste udelala. Dulezite je to neprehlizet. Tihle rvouni hresi na to ze jim casto vyjde lidi zastrasit.Jak jinak nez nadavkama a osocenim. Kdysi kdysi davno, pri ceste na kolej do kopecka, s 20kg batohem me potkali 2kluci, tak 11-12 let, a ze kolik je hodin. Slusne jsem jim odpovedela, oni podekovali, ja s pocitem jak jsou chlapci slusni a ja udelala dobry skutek se pustila dal. Oni poodesli za mnou, a zacali na me pokrikovat, nejake nadavky. a priletolo na me kus blata. Ocividne zkouseli. Otocila jsem se nevericne a protoze nebyli az tak daleko, ani nevim jak, ale vypadlo ze me par kanalnickych vyrazu. Chlapci ztuhli, protoze tenhle kalibr necekali (ja blato na sobe taky ne) a vydeseni onim kontrastem holky a kanalnickych vyrazu se dali na uprk a kdyz me priste potkali, ukazovali si na me prstem se slovy, to je ona, to je ona. Byl to vyborny pocit. Pravda, tehdy to byly male deti. Ale pocit to byl vyborny.

0 0
možnosti
D

deatomizator-treti-generace

12. 9. 2009 21:50
Re: je treba se ozvat

;-D tak to je historka ;-D................. docela me pobavilo jak vas to vnitrne potesilo ze se priste bali, nebo ze si rikali to je ona ;-D to byl ale zlomovy zazitek tohle co :-) chci rict, bez nej by ten zivot nestal za to ale s nim,.. hned je to jiny :-)

0 0
možnosti
C

ctenar1970

12. 9. 2009 10:42
slusny cech zemrel

od revoluce.

0 0
možnosti
PK

kraken

13. 9. 2009 3:35
Re: slusny cech zemrel

ktere? Predpokladam, ze myslite Vitezny Unor ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5667x
Studentka, sportovní redaktorka, copywriter. Na moje články můžete narazit na webu BydlimeKvalitne.cz, na stránkách hokejové Sparty a Pirátů Chomutov.

Cestuju, čtu, sleduju filmy (kvalitní i nekvalitní), poslouchám muziku (spíše nekvalitní:) Snažím se skloubit školu a práci a nezbláznit se z toho :)