Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Rath, Paroubek a další hvězdy píšou Obamovi. Ten se ale má!

Kdyby se americký prezident Barack Obama, který zítra přiletí do Prahy na summit EU-USA, náhodou nudil, někteří čeští politici se rozhodli, že mu nudu zaženou a napsali mu pár řádek. Nedávno tak učinil například jistý (dle titulu zřejmě doktor medicíny) David Rath a aktuálně i další plejáda politiků v čele s Jiřím Paroubkem, Vojtěchem Filipem a dalšími levicovými politiky. Zatímco se Rath přimlouval za ochranu přírody v Brdech, Paroubek a spol. pokračovali v pění své protiradarové mantry.

Musí to být asi hodně velké vzrůšo psát nebo se alespoň podepsat pod dopis, který je určen nejmocnějšímu muži planety. Ostatně může si to cvičně vyzkoušet každý sám doma, alespoň pro dobrý pocit a napnutí svalů před chlapy večer v hospodě nebo před sousedkama u kadeřníka.

Nicméně konečný výsledek pochopitelně bude, jako to bylo v případě Ratha a i aktuálního dopisu 130 politiků a dalších různých osobností, že prezident Obama nejen, že tyhle dopisy číst nebude a určitě se od nich nedozví ani od svých úředníčků pátého nebo desátého stupně.

Češi mají to štěstí, že se o tom dozvědí. Noviny přinesou alespoň stručnou noticku nebo některé otisknou třeba otisknou i celé pasáže dopisu. Zmínění aktéři to ve své duchaplnosti určitě vyvěsí na web, aby ukázali, jací to jsou pašáci. Bohužel, je to sice zcela naopak projev té naší české malosti, které se vysmívá Evropa i celý svět a jež pak vrhá stín i na ty, kteří s tím nemají nic společného, jen to, že pocházejí od stejného stejného středoevropského rybníčku.

Na závěr bych chtěl poprosit, jestli se mýlím a autorům dopisů přijde odpověď na hlavičkovém papíře amerického prezidenta, ať uspořádají minimálně tiskovou konferenci a sdělí nám, co jim pan prezident napsal. Ten přece jen tak někomu nepíše, žeano.

Autor: Jiří Štefek | pátek 3.4.2009 12:04 | karma článku: 26,82 | přečteno: 1393x
  • Další články autora

Jiří Štefek

Čeští papaláši dostali vzteklinu

Bylo zajímavé sledovat plenární jednání Ústavního soudu o stížnosti poslance Miloše Melčáka, stejně jako celou kauzu, která vypukla předběžným rozhodnutím téhož soudu z minulého týdne. Soudný člověk sebou musel určitě škubnout, když viděl, jakou tu máme politickou reprezentaci, která už jen dychtí po tom, jak si znovu přerozdělí korýtka. A když se tu najednou vyskytla překážka, prskali naši papaláši sliny jako psi se vzteklinou.

11.9.2009 v 13:08 | Karma: 27,93 | Přečteno: 1442x | Diskuse| Politika

Jiří Štefek

Trutnov Open Air 2009 aneb letošní ročník festivalu mýma očima

Festival na trutnovském Bojišti přezdívaný jako východočeský Woodstock o uplynulém víkendu přidal na svůj náhrdelník již 22. léto svého trvání. A opět se vydařilo, byla to sázka na osvědčené karty, tolerantní publikum a nespoutaného undergroundové ducha. Letos to bylo již poosmé, co jsem na festivalu strávil "mejdan na konec prázdnin". A jak jsem tedy viděl letošní ročník a co mě zaujalo či naopak?

24.8.2009 v 11:28 | Karma: 25,01 | Přečteno: 3805x | Diskuse| Kultura

Jiří Štefek

Chvála YouTube aneb Proč hledám polozapomenuté hity

Ten pocit zná asi každý. Čas od času se mu stane, že při nejrůznějších příležitostech (při poslechu vzpomínkového nebo retro pořadu v nějakém rádiu, návštěvě oldies hudební produkce a nebo prostě čistě náhodně) zaslechne skladbu a pak si říká "hernajz, tu už jsem neslyšel hezkou řádku let!" A pokud je takových skladeb během kratší doby více, člověku se poněkud vrací nostalgický pocit vpomínek a vybavuje si k těmto skladbám nějaké zážitky a polozapomenuté události. Každopádně z nich má dobrý pocit a ještě lepší náladu.

11.8.2009 v 15:03 | Karma: 14,44 | Přečteno: 3860x | Diskuse| Kultura

Jiří Štefek

Povídání o spořivém Slávkovi a ČSSD, která o potřebných jen mluví

Místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka je nejpopulárnějším politikem v zemi. Už dlouho. Nicméně ani to ho neochránilo před zájmem médií a veřejnosti po tom, aby jim řekl, kde vzal na svůj pražský byt. Nejprve se trošku holoubek kroutil, ale pak přiznal barvu. Na nákup bydlení použil i nezdanitelné příjmy, které jako ústavní činitel už hezkou řádku let pobírá. S upřímností sobě vlastní ještě přiznal, že jako ministr financí prakticky žádné výdaje neměl a že po odchodu z ministerstva do významné funkce ve sněmovně si platově taky nepohoršil a bere více než 100 tisíc čistého měsíčně.

2.7.2009 v 11:55 | Karma: 33,63 | Přečteno: 1608x | Diskuse| Politika

Jiří Štefek

Tak nám benzin zase pěkně zdražuje...

Ta zpráva zřejmě nepotěší asi nikoho (možná jen pár ekologických aktivitstů), ale je to tak. Benzin (především ten v České republice nejpoužívanější - tedy Natural 95) v posledním období opět poměrně citelně zdražuje. Podle údajů společnosti CCS činila průměrná cena litru Natural 95 ke včerejší půlnoci 27,96 koruny. Oproti předešlému dni litr podražil o 33 haléřů a když to srovnáme s 9. dubnem letošního roku, tedy obdobím před dvěma měsíci, vyjde nám nárůst ceny na 2,28 koruny za litr.

10.6.2009 v 12:46 | Karma: 9,88 | Přečteno: 1607x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1907x
Před pár lety ještě student vysoké školy, teď už jen a pouze pracující. Horal, do Prahy za prací migrující, nikoli však navždy emigrující. Provozovatel vlastního nezávislého serveru Štefkův zápisník a webu Léto v Krkonoších.

https://twitter.com/JiriStefek

Seznam rubrik