Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Paní Jílková, řekli Vám, že MF DNES není Kotel?

Mladá Fronta DNES se veřejně prezentuje jako nejčtenější seriózní deník. Většina redaktorů a redaktorek se o to (snad a upřímně) ze všech sil snaží. To, co ale předvádí paní Jílková (řekli jí, že nedělá rozhovor pro Kotel?) ve svých rozhovorech "Z očí do očí" je už daleko za hranou seriózní žurnalistiky. Její dnes publikovaný rozhovor s Jiřím Paroubkem strhl celé vydání novin hluboko pod úroveň. To se snad už nemůže líbit ani zavilým odpůrcům šéfa socialistické opozice. Ať se redakce listu, shodou okolností i můj někdejší zaměstnavatel, nezlobí, ale za tohle by jste měli dostat z jednotlivých stánků zpátky remitendy ani s jediným prodaným výtiskem novin.

V České republice se horečně mluví o reformě veřejných financích, výdajových škrtech, zvyšování dolní sazby spotřební daně, termínu zavedení eura a tak dále a když redakce nejvlivnějších novin získá souhlas šéfa opozice udělat s ním rozhovor, měla by se především věnovat těmto tématům, která hýbou společností a zajímají se o ně široké vrstvy obyvatel. Ale ejhle, rozhovor "z očí do očí" se těmto tématům nevěnuje ani jedinou otázkou. Aby se "politický vlk nažral a politická koza zůstala celá" snažila se to Jílková zachránit dotazy ohledně volby prezidenta. Přitom snad každému, kdo trochu sleduje, co se kolem celé kauzy a názoru na ČSSD na ni děje, bylo jasné, že se od Jiřího Paroubka nedozví nic nového.

Z dikce otázek (a též i z cynicky se vysmívajících poznámek v závorce o tom, kolikrát se Jiří Paroubek -během pasáže pro něj nepříjemných otázek - napil) úplně jako sláma z bot čouhá snaha politika urazit a mobilizovat ve čtenáři ty nejnižší lidské pudy. Přesně tak, jak se tomu dělo v pořadu Kotel. Tam alespoň kladli otázky lidé z publika a divák si mohl o nich udělat obrázek sám. Ale jaký si má člověk udělat obrázek o Jílkové po přečtení tohoto rozhovoru? Do toho se raději ani nechci pouštět.

Netajím se (a mnozí čtenáři mých předešlých příspěvků si toho zcela jistě všimli) tím, že k šéfovi ČSSD a jeho politice i myšlenkám mám opravdu hodně daleko. Ale to neznamená, že kvůli tomu ho člověk musí nutně nenávidět. Ale spíš naopak, respektovat a vidět v něm čitelného oponent nebo alespoň partnera do debaty. A dnešní rozhovor ukázal, že Jílková má do této role hodně, ale secsakramensky hodně daleko. Otázkou pak je, že vedení redakce tento podpásový způsob novinařiny nevadí a nebo že dotyčné paní alespoň nevysvětlilo, že tohle prostě není Kotel.

Autor: Jiří Štefek | středa 5.9.2007 12:39 | karma článku: 26,40 | přečteno: 1652x
  • Další články autora

Jiří Štefek

Skvělá úspora: Přišlo volit málo lidí, strany dostanou méně peněz!

Volby o ničem, venku ošklivo, lepší sedět doma u telky. Asi takto uvažovala drtivá většina Čechů při víkendových volbách do Evropského parlamentu. Podle prvních a předběžných odhadů byla účast u voleb asi jen čtvrtinová, to znamená ještě menší než při prvních volbách před pěti lety. A to už tehdy jsme na tom byli s účastí na unijním štíru.

7.6.2009 v 16:06 | Karma: 18,22 | Přečteno: 1498x | Diskuse| Politika

Jiří Štefek

Mučedníci z rozkřáplých vajec

V posledních dvou dnech se mě řada známých ptala, jestli jsem byl osobně zúčastněn v onu středu odpoledne na pražském Andělu, kde se snesl déšť vajec na pohlaváry ČSSD. Když jsem jim odpověděl že ANO, tak se vyptávali jak to tam vypadalo a co jsem tomu říkal. Ptali se i kvůli tomu, že měli a mají dojem, že celá vaječná kauza žije už svým vlastním životem, prakticky zastínila celou kampaň před volbami do Evropského parlamentu a spekulovali, zda paradoxně toto vejcování sociální demokracii nepomůže.

29.5.2009 v 14:19 | Karma: 36,12 | Přečteno: 1944x | Diskuse| Politika

Jiří Štefek

Kéž by i moje vejce bylo pro Paroubka, sní české slípky

V poslední době snad nemine den, kdy by se na předvolebním mítinku ČSSD neodehrál incident, v němž jsou více či méně zapletena vajíčka. Někde je po šéfovi ČSSD Jiřím Paroubkovi jeho odpůrci háží, jindy mu je přinesou v celém platu na pódium. Skoro by se chtělo napsat, že sociální demokraté by měli vážně zvažovat, jestli ve svém stranickém znaku nevymění vejce za růži. Ostatně zabili by tím hned několik much jednou ranou: větší spotřeba vajec kvůli předvolebním mítingům podporuje tržby v maloobchodu (a tedy posílila churavějící české hospodářství), dostalo by se tak zvláští úctě kuru domácímu, jehož produkty více či méně jíme skoro všichni a navíc by to byl i velký zátah na voliče: slepice doma chovají desítky tisíc lidí a to už je přece slušný voličský elektorát.

22.5.2009 v 17:42 | Karma: 27,94 | Přečteno: 1466x | Diskuse| Politika

Jiří Štefek

Báječný start Aleny Borůvkové, (ne)možné nové hvězdy ČSSD

Z výběru nové místopředsedkyně ČSSD, kdy podle stanov strany nějaká žena v jejím vedení musí být, se stává docela zajímavá podívaná, ne-li přímo psina či prča. Nejdříve se nedávno straničtí pohlaváři na svém sjezdu tak radili až se přeradili a zástupkyni něžnějšího pohlaví do svých čelných řad nezvolili. A pak ejhle, najednou se tu zjevila paní Alena Borůvková, u které se našla jakási shoda na tom, že by se místopředsedkyní mohla stát. Když mělo dojít k volbě, která by ji měla jako jedinou kandidátku na tento post potvrdit, nesešel se dostatečný počet delegátů, takže hrozilo fiasko. Rozhodnutí jak z toho ven bylo opět šalamounské.

24.4.2009 v 11:24 | Karma: 31,72 | Přečteno: 2363x | Diskuse| Politika

Jiří Štefek

Rath, Paroubek a další hvězdy píšou Obamovi. Ten se ale má!

Kdyby se americký prezident Barack Obama, který zítra přiletí do Prahy na summit EU-USA, náhodou nudil, někteří čeští politici se rozhodli, že mu nudu zaženou a napsali mu pár řádek. Nedávno tak učinil například jistý (dle titulu zřejmě doktor medicíny) David Rath a aktuálně i další plejáda politiků v čele s Jiřím Paroubkem, Vojtěchem Filipem a dalšími levicovými politiky. Zatímco se Rath přimlouval za ochranu přírody v Brdech, Paroubek a spol. pokračovali v pění své protiradarové mantry.

3.4.2009 v 12:04 | Karma: 26,82 | Přečteno: 1393x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Evropa otevřela dveře džihádistům, Londýn a Paříž nepoznáte, hlásá Trump

3. května 2024  11:34

Donald Trump krátce po potlačení propalestinských protestů na několika amerických univerzitách...

Poslanci kývli na ochranu zemědělské půdy i omezení jejího prodeje cizincům

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  11:30

Přímý přenos Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schválila Sněmovna. Nemají na ní do budoucna vznikat...

Obří požár haly se škodou 1,8 miliardy založil člověk, technickou závadu vyloučili

3. května 2024  11:15

Příčinou rozsáhlého požáru průmyslové haly v Žebráku na Berounsku, který loni v létě podle policie...

Učil na škole scientologů. Manipulují dětmi a vydělají miliony, líčí pedagog

3. května 2024  11:15

Premium Jsou mezi námi a i přes snahu se skrývat tahají za nitky v různých sektorech. Řeč je o...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1907x
Před pár lety ještě student vysoké školy, teď už jen a pouze pracující. Horal, do Prahy za prací migrující, nikoli však navždy emigrující. Provozovatel vlastního nezávislého serveru Štefkův zápisník a webu Léto v Krkonoších.

https://twitter.com/JiriStefek

Seznam rubrik