Nejlevnější pivo v Česku

Desítka za 10 korun a dvanáctka za 12? Ne, nezbláznil jsem se, ani jsem nenašel účtenky staré deset let. Jen jsem o tomto prodlouženém víkendu strávil pár dní v ...

Posázaví je malebný kraj. Řeká Sázava si tu razí cestu uprostřed hlubokých lesů a prudkých skal, kolem ní každou hodinu hvízdá motoráček nebo jednou za čas i historický vlak zvaný Posázavský pacifik. Lesy jsou plné ostružin a vzduch má daleko k zasmogovaným tepnám velkých měst. Člověk by řekl idyla, ... až kýčovitá idyla.

Proto je tento kraj houfně navštěvován turisty. Nejinak tomu bylo i v uplynulých dnech. Na řece bylo slyšet oblíbené vodácké "ahóój", večer v kempech zněly kytary, v příjemných hospůdkách bylo plno. Jedna z nich se ale vymykala. Byla to Pivovarská hospoda v Kácově. Nejen, že hosté byli obsluhování bystrou, rychlou a půvabnou obsluhou, ale i pohled na ceník jim dával důvod k většímu úsměvu. Desítka za deset korun, dvanáctka o dvě kačky dražší, ranní kávička za 12 korun, utopenec, zavináč a další laskominy do dvaceti korun. No nedivte se, že hospoda večer praskala ve švech. K večeru přijeli lidé z cyklotúr, nebo vodáci a stoly se rázem plnily. Ryčný hluk se zde rozléhal do půlnoci a poté utichl až byla zase už jen slyšet šumicí Sázáva.

Ráno vyšlo slunce a s ní nový den a lidé přijížděli a odjížděli. Nicméně i do loďky si zdejší chutné pšenické pivo nechali natočit do PET lahví. Dnes ráno jsme si zde dali poslední desítku (řidiči už ani to ne) a vyrazili domů. Rád bych se sem brzy do Kácova vrátil, ale jestli vy přemýšlíte kam vyrazit, zkuste Posázaví a určitě pak neopomeňte zastavit na pár chvil v Kácově.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Štefek | neděle 8.7.2007 19:18 | karma článku: 17,90 | přečteno: 2649x