Jiří Paroubek zapomíná psát! Co se děje?

Každý, kdo pravidelněji sleduje tuzemská tištěná média, si mohl všimnout, že v letošním roce šéf opozice Jiří Paroubek výrazně ubral ze své literální píle, se kterou zásoboval noviny svými články loni a ještě více o rok dříve, kdy nastoupil na premiérský stolec. Že by došla témata? Nebo chuť psát? Nebo je to způsobeno něčím jiným?

Paroubek od samého počátku svého pobytu v nejvyšších patrech politiky byl opravdu velice aktivní. Snad ještě aktivnější, než vyhlášený psavec Václav Klaus v období, kdy šéfoval vládě nebo dvousethlavému sboru ve Sněmovní ulici. Reagoval, psal polemiky, prezentoval své názory. Člověk si tehdy skoro říkal, jak to jako premiér - jehož agenda a denní pracovní program jsou zcela určitě nabité a vyčerpávající - stíhal.

Nyní už 16 měsíců vládne někdo jiný. Jiří Paroubek je sice šéfem ČSSD, ale pouze už jen řadovým poslancem. Oproti premiérskému úřadování má určitě více volnějšího času. Nebo by ho mohl mít, kdyby chtěl. Navíc být v opozici je docela výhodné pro kritiku. Bylo by tedy o čem psát. A ejhle, počet příspěvků v médiích je menší. Ne že by to bylo nějaké velké přání čtenářů, aby články šéfa socialistů číhaly několikrát týdně ze všech možných novin a časopisů, ale při vědomí skutečnosti, že primárním úkolem PR oddělnení Lidového domu je především zajistit, aby byl Jiří Paroubek co nejvíce vidět a slyšet, je podobná úvaha na místě.

Je možné ještě jedno vysvětlení, a sice, že Jiřímu Paroubkovi vždy poradil a našeptal téma a obsah článku jezevčík Andy. Ten má teď zákaz pravidelně se se svým bývalým páníčkem vidět. V takovém případě by si všechny noviny měly přát, aby si Jiří Paroubek se svou novou ženou pořídil k Ježíšku nového psíka, nejlépe opět jezevčíka a uvidí, zda to zafunguje. Nový psík, nová témata, nové články...

Autor: Jiří Štefek | čtvrtek 20.12.2007 11:24 | karma článku: 16,06 | přečteno: 1321x