Jak to vnímám já: Že jsem si raději nevzala Pištu Hufnágla!

Taky jistě někdy přemýšlíte o tom, co by bylo, kdyby jste řekli nebo udělali něco jiného. Kam by se asi život nasměroval?

Já si vždycky vzpomenu při podobných úvahách na seriál Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovi a hlášku paní Gábi: "Že jsem si raději nevzala Pištu Hufnágla!"

Taky přemýšlíte, co by se stalo, kdyby jste se dostali na jinou školu?

Jak by to vypadalo, kdyby jste vyrůstali v jiném městě?

Nebo kdyby jste se narodili jiným rodičům?

Jak by se vyvíjel život, kdyby jste si zvolili jiného partnera?

Nebo jakým směrem by se odvíjel osud, kdyby jste neodešli ze zaměstnání, dostudovali, školu, neřekli, co jste řekli nebo naopak kdyby jste raději řekli, co si myslíte?

     Tak já jsem se třeba až teprve dneska dozvěděla, že jsem se narodila déle, než jsem se narodit měla, že mě mamka "přenášela" .

Co když to ovlivnilo můj osud?

Sice bych se stále narodila ve znamení štíra, ale stoprocentně v jiném ascendentu! Katastrofa. jak jsem s tím mohla  více jak půl století žít?

Co by asi bylo, kdybych se narodila, jak jsem se narodit měla?

Co by bylo, kdybych třeba dostala jinou třídní učitelku na češtinu, poněvadž ta  má třídní učitelka na druhém stupni: mě nějak nemusela!  Tak nějak mi vzala "vítr z plachet".

Co by bylo, kdyby naši podali odvolání, když se mi moc nezadařilo u přijímaček na gympl? Dodělala bych gympl a kam bych šla pak?

Co by se stalo, kdybych přijala nabídku podnikového technologa? Mě tehdy bylo asi pětadvacet a připadala jsem si příliš mladá. Mladá a nezkušená na to, abych předávala nějaké zkušenosti.

Co by bylo, kdybych přijala  nabídku zástupkyně učiliště, abych šla vyučovat odborné předměty? Já si tehdy byla mladá a sebevědomí jsem měla pořádně zadupané. Dneska, když vidím ty mladé a dravé a sebevědomím nabubřelé, nestačím se divit. 

Co by bylo, kdybych se párkrát v životě rozhodla jinak?

Kdybych některé věci udělala jinak?

 ???

Nevím!

A nikdy se to nedozvím!

Život opakovat nejde! 

V čase se vrátit nemůžu a tak jen doufám, že s léty jsem natolik zmoudřela, že už v budoucnu nedělám  žádná hloupá rozhodnutí....

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ladislava Šťastná | neděle 16.8.2015 20:20 | karma článku: 14,29 | přečteno: 829x