Jak to vnímám já: Mladý může – starý musí…

…tak nějak se to říká, že, když člověk zaslechne zprávu o úmrtí člověka. V případě Karla Gotta, po oznámení jeho diagnózy, bylo opravdu jen otázou času, kdy titulky novin zaplní zpráva o jeho skonu.

…inu Karel Gott se statečně popral se závažným onemocněním před třemi lety, kdy opravdu měl  takzvaně „na kahánku“ a ustál to i za cenu oslabené imunity.

Bylo by opravdu krásné, kdyby mohl oslavit 100 let a zazpívat si nějaký svůj šlágr – třeba: „Být stále mlád“, protože věřím, že duchem se mlád cítil. Zrovna tak jak věděl, že jednou přijde i ten konec…

Na rozdíl od jiných prožil krásný a plnohodnotný život doslova skoro do posledního dechu – co víc by si mohl člověk přát?

…na internetových stránkách se diskutuje, zda by měl mít Karel Gott státní pohřeb?

No, pokud nepůjde jen o frašku, jak se zviditelnit a kdo všechno si přihřeje polívčičku, za sebe říkám, že by si Karel Gott státní pohřeb zasloužil – už jenom proto, že se zapsal do povědomí hned několika generací byť třeba jen namátkou níže uvedenými písněmi:

„Když milenky pláčou“ „ Nádherný chór“: „Dívka závodník“ „ Lady Karneval“  „Ó Zúzi“  „Kakaová“ Isabella“ „ Je jaká je“ „Babička“…

„Kdyby sis oči vyplakala“…

“Nestarej se kamaráde“ „To musím zvládnout sám“ „Stokrát chválím čas“ „Zůstanu svůj“  „Být stále mlád“  „Kávu si osladím“ ….

„Dám dělovou ránu“

 „Už z hor zní zvon“ „Čau lásko“ „Srdce nehasnou“ „Veď mě dál cesto má“ „Ráno jedu dál“…

 „Píseň na dobrou noc“ …

C'EST LA VIE"

 

Upřímnou soustrast rodině!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ladislava Šťastná | středa 2.10.2019 20:20 | karma článku: 17,44 | přečteno: 812x