Jak to vnímám já: Jak se volí první dáma…

Když jsem počátkem tohoto týdne zaslechla, že bude ne jedné nejmenované televizní stanice debata s partnerkami anebo manželkami kandidátů na budoucího prezidenta,  v němém úžasu a při zdviženém obočí jsem se zmohla na jediné:

"Fraška!"

 To přeci nemůže myslet nikdo vážně - zpovídat manželky a partnerky kandidátů na prezidenty a domnívat se, že tím ovlivní voliče… Nebo jako že by se volili prezidenti podle svých manželek nebo partnerek? Podle jakých kritérií: podle toho čí partnerka je hezčí, milejší, nebo podle toho jak se umí vyjadřovat?

No, potěš koště! Kam to půjde dál? Budou  příště do debat zváni i potomci  kandidátů na prezidenty a budou dotazování, kolik času s nimi tráví nebo trávil tatínek a jestli je hodný?

A co takhle pozvat  i sourozence budoucích kandidátů na prezidenta? Nebo rodiče, pokud ještě žijí? Případně všechny bývalé partnerky a bývalé manželky a ještě sousedy, poštovní doručovatelky, lékaře, trenéry, holiče každého z kandidátů, aby si každý volič mohl udělat ten správný obrázek o člověku, který by měl být hlavou našeho státu…

Nekoukala jsem na ten zmiňovaný pořad, protože jsem neměla zájem poslouchat debatu, co nebude pro mě stejnak mít žádnou vypovídající hodnotu.  A pak: koho to napadlo, co tím sledoval? Zvýšit sledovanost? Ovlivnit voliče?

Udělala jsem dobře, že jsem nekoukala. Následující den jsem  přelítla jakýsi článek, který se více než diskuzí s pozvanými dámami zaobíral jejich vhodným či méně vhodným oblečením.

Svatá prostoto!

Hlavně, že víme, jak má adeptka na první dámu chodit  na podobné debaty oblečena! Kdyby jsme  to nevěděli, tak by jsme o hodně přišli a patrně to to chybně ovlivnilo naší volbu: koho si zvolit za prezidenta.

Nevím proč, ale po všech těch reality show typu:  VyVolení, Super Star, Výměny manželek a Tvoje tvář má známý hlas snad přistoupily televizní stanice na to, že za každou cenu musí být jejich pořady především zábavné, s nádechem komičnosti, ale i nevraživosti a  že čím více bude jadrných diskuzí, tím větší budou mít koláče sledovanosti.

 

Autor: Ladislava Šťastná | čtvrtek 11.1.2018 20:20 | karma článku: 21,42 | přečteno: 703x