Jak to vnímám já: "Chci být celebrita"

Tedy já ne. Já po slávě netoužím. Ale v týdnu jsem nepravidelně sledovala pořad Prostřeno - většinou až druhou polovinu. Viděla jsem jen pondělí, a čtvrtek a pak nějaké upoutávky a cosi jsem zaslechla o úterní soutěžící.  V pátek  jsem zapnula televizi, když už měla soutěžící uvařeno...

Nekoukala jsem záměrně, ale doslova s pusou dokořán jsem zůstala zkoprněle sedět v křesle. Nevěděla jsem pořádně o co šlo neb jsem i ve čtvrtek viděla pouze konec a z pondělka jsem zahlédla jen občas kousek o to víc jsem v pátek přemýšlela, kam až se pořad o vaření dostal.

Já vím, že už to dávno není pořad o vaření!

O to víc mi bylo smutno z páteční manipulace a hodnocení ostatních soutěžících.

A když jsem si pak na stránkách televize, která pořad vysílá, přečetla komentáře k jednotlivým soutěžícím uvědomila jsem si, jakou sílu má lidská manipulace.

Jakou moc má nenávist. Nebo snad závist?

Jakou příchuť má podlost!

Vydržela jsem v pátek až do bodování. Monolog úterní soutěžící, která se toužila stát celebritou tahal za uši a to nejenom díky častému vypípávání...

Páteční soutěžící ustála ty vulgarity s grácií a v obdivuhodném klidu. Navíc uvařila dle mého dost náročné menu, za které ovšem byla ohodnocena velmi uboze. Ona vlastně nebyla hodnocena za jídlo, ani za náročnost jídla. Ona byla hodnocena podle atmosféry jakou vyvolala jedna jediná soutěžící.

Seděla jsem po skončení pořadu ještě dlouho jako zařezaná a říkala jsem si, jestli je ta úterní soutěžící spokojená. Jestli si myslí, že se díky pořadu o vaření a díky tomu jak se prezentovala se stala tou vytouženou celebritou. Nepopírala, že do pořadu šla s tím, stát se celebritou a jejím cílem bylo, aby se lidi u ní najedli a nepoblili se... 

No, ten úterní díl jsem neviděla a nelituji toho. Ale když jsem koukala v pátek měla jsem sto chutí říci: "Velebnosti, chce se mi blejt!"

Ale nikoliv z jídla!

Když jsem tak o tom přemýšlela uvědomila jsem si, že člověk může jednat čestně, fér a podle pravidel, ale, že kolikrát stačí jeden manipulátor s nezdravým sebevědomím, který jde přes mrtvoly za svým. A s poctivostí v dnešní době jak vidno dojdete...až..., no až tam!

Podle mého uplynulý týden neměl být odvysílaný vůbec a jestli někdo sázel na vyšší sledovanost díky vulgaritě a přebubřelému egu jedné soutěžící, tak u mě to vyvolalo zcela opačný efekt.  U mě pořad Prostřeno skončil!

Už na ten pořad koukat nechci!

Ne fér hra!

Ne fér hodnocení!

Jsou vítězství, která jsou hanba! 

Celebritou a vítězkou z minulého týdne je pro mě páteční soutěžící.

 

 

 

 

 

Autor: Ladislava Šťastná | neděle 12.4.2015 7:07 | karma článku: 19,43 | přečteno: 774x