Homo ???

Unikátní objev vědecké expedice. Nový lidský druh byl lokalizován na území celé České republiky.

Několikaletá vědecká studie potvrdila, že ve vyspělých evropských zemích a to zejména v Evropě a ještě přesněji v jejím středu, se hojně vyskytuje nový lidský druh, pro který zatím vědci nenašli vhodný latinský název, ačkoliv českých  ekvivalentů se nabízí hned několik: "vlezdoprdelka", "řiťovlez", "anální alpinista" atd.

Že nevíte o koho jde?

Ale jistě ano!

Zajisté se s ním setkáváte děnně hned několikrát. Ano je to ten (nebo ta), co šéfové pochválí účes nebo svetříček, šéfovi pochválí auto, uznale šéfa lituje, když má trable, překotně nabízí své služby, že tam či onam doběhne, to či ono zařídí, obstará, donese, přinese, odnese... 

Že jde jen o slušnost a ochotu?  Kam vás vede slepá vášeň? Vše co koná a dělá, dělá se záměrem vytěžit co nejvíce ve svůj prospěch. Před šéfem se dotyčný pitvoří a když je z šéfova dosahu, hemží se to na jeho adresu jatečními zvířaty. 

No, a že je tomu tak zejména v České republice a to hojně, dospěla vědecká expedice k tomu, že tento zvláštní lidský druh má tady v České kotlině svůj původ.

A teď  expedice stojí před velmi závažným rozhodnutím, jak tento lidský druh pojmenovat?

Homo - Co?

S ohledem na epicentrum výskytu v Čechách se po předchozích diskuzích jevil výstižný název Homo Vychčius  (s překladem by jistě neměly problémy ani děti), ale vědci spíše ponechají na stávajících obyvatelích jak nejčastěji budou tento lidský druh oslovovat.

Za zmínku jistě stojí i to, že podněty získávají kde se dá.

Možná by jsme vědecké expedici mohli pomoci.

Co myslíte?

Autor: Ladislava Šťastná | čtvrtek 23.1.2014 20:20 | karma článku: 9,57 | přečteno: 425x