33 dní bez jídla. Proč? Je tak těžké překročit sám sebe?

Jednota zdraví – co si pod tím pojmem máme představit? Velmi zjednodušeně řečeno zdraví mentální, emociální a fyzické, které se sjednocuje ve zdraví spirituální. Opravdu svobodný člověk je schopen podřídit se něčemu uvnitř sebe, co ho přesahuje.

Žijeme v zemi notorické konzumace špekáčků, guláše se šesti a piva. Takového člověka nic nepřesahuje. Ztratili jsme schopnost přesahu nebo sebepřekračování. Překročme naše vnitřní hradby! Přitom nejde o jediný krok, je to celoživotní proces. Překračujeme se vždy k něčemu vyššímu, co tušíme, že je smyslem celé naší existence. Je to něco, co věda neví přesně jak uchopit a pojmenovat a co bude i trvale nad ní. Nedá se to naučit, ale je to v každém z nás. Přitom stačí spolehlivě se zklidnit a každý pocítíme tenhle stav ve svém nitru. Podle vlastní zkušenosti vím, že je to blíž prožitku než k myšlence a vůli. A tak sobě i vám přeji šťastné probuzení nitra.

Společenské zdraví se týká nás všech. Navíc je jednou z nejvyšších hodnot vůbec. Vztah je sice slovem, které zní příliš věcně, přesto je tím klíčovým slovem pro jedince i celou společnost. Aby byl člověk schopen důstojného vztahu k ostatním, musí mít stejný vztah k sobě, přijmout sám sebe i po osobním karambolu a umět si i odpustit.

Ten, kdo nemá dost empatie, aby se vcítil do druhého, zamořuje společný prostor jenom vlastní vůlí a volí k tomu často libovolné prostředky. Společensky nebezpečný člověk nerespektuje mou ani vaši důstojnost a žije si svůj smutný příběh - je třeba mít se před ním na pozoru. Jeho náprava je totiž více než nesnadná. Proto pokud nám budou vládnout takoví jedinci, tak není možná náprava ani při ideální ústavě a sboru nejlepších soudců. Cesta k nápravě společnosti začíná v nás samých.

Dovolte mi, abych vám krok za krokem popsal svou osobní cestu. (Na fotografiích vidíte, jak jsem vypadal před a po 33 denním půstu. Snímek vlevo po půstu, vpravo před.) Opusťme oblast teorie, tenhle příběh není o teorii, je o skutečném životě. O mé cestě manažera, podnikatele, otce čtyř dětí…

Pokud vás zajímá více informací nebo mi chcete položit konkrétní dotazy, můžete mi napsat na facebooku. Tam také budu psát podrobnější informace a postupně vkládat spoustu fotografií ze všech 33 dnů bez jídla.

Ptejte se na osobním profilu Stanislav Petříček: https://www.facebook.com/stanislav.petricek.5 - staňte se přítelem

nebo na stránce Ing. Stanislav Petříček: https://www.facebook.com/pages/Ing-Stanislav-Pet%C5%99%C3%AD%C4%8Dek/709631372384891 - dejte to se mi líbí.

Sledujte můj blog a články o tom, jaké je být 33 dní bez jídla a proč jsem to podstoupil.

Rád vám budu odpovídat i v diskuzi, ale čekám stále na potvrzení idnes. Tak mějte prosím strpení. 

 

 

 

 

Autor: Stanislav Petříček | středa 19.3.2014 10:04 | karma článku: 16,49 | přečteno: 2766x