Německé volby: Konec iluzí

Zatímco ve volbách na Slovensku propadly strany vítačů, Němci těmto stranám dali znovu důvěru. Co to znamená pro nás?

V souvislosti s výsledky voleb na Slovensku se před několika dny objevovaly různé úvahy o tom, jak dopadnou volby v Německu. Jedni zastávali názor, že Němci, podobně jako Slováci, mají muslimské migrace plné zuby a dají to ve volbách najevo. Jiní však upozorňovali na to, že slovenská kultura a německá kultura jsou rozdílné, a proto i volby nedopadnou stejně. Patřil jsem do druhé skupiny.

Tvrdil jsem, že zatímco Slováci díky svému vlastenectví zvolili strany protiimigrační, Němci takové strany nezvolí. Uváděl jsem, že Němci se sice islámu bojí, ale současně se bojí ještě více zvolit strany s národnostním, protiimigračním programem (1). Proto jsem předpovídal, že se Němci ve volbách zachovají jako ovce, které se bojí myslet a jednat samy za sebe.
Bohužel, moje předpověď se potvrdila. Dílčí úspěch AfD (13-25 %) rozhodně není žádným politickým zemětřesením (2). Němci ve své většině volili strany vítačské (řádově více než 75 %). Možná smutná správa pro ty, kteří čekali, že se proti muslimské imigraci zvedne jednotná vlna odporu skrze Evropu. Každopádně je to informace, která nám pomůže opustit naše iluze a sny a vidět svět takový, jaký je.
Co to znamená pro nás? Ukazuje se, že nejsme jeden evropský národ, jak se nám snaží vnutit zastánci neomarxistického multikulturalismu. Ani se takový národ netvoří. Slováci, Poláci i Maďaři jsou vlastenci, kteří jsou ochotni svůj národ, své národní hodnoty aktivně chránit. Roky neomarxistické propagandy, kterou se snaží především EU šířit, jejich vlastenectví nezlomily. Naopak.

Němci naproti tomu jsou poslušné ovce, které přijmou tu ideologii, kterou jejich elity zrovna zastávají. V první polovině minulého století národní socialismus, v této době socialismus multikulturalistický.
Každý národ má své vlastní hodnoty a musí svá rozhodnutí učinit sám za sebe. Podle toho se bude odvíjet i jeho osud. To platí pro Slováky, Němce i Maďary. A platí to i pro nás. Mysleme na to při volbách.

Autor: Stanislav Jahoda | neděle 13.3.2016 23:31 | karma článku: 38,72 | přečteno: 1735x