Místo koblih milióny

Andrej Babiš vyhlásil, že rád pomáhá lidem a proto jim rozdá 52 miliónů. Vůči zaměstnancům Agrofertu však takovéto nutkání nepociťuje. Jeho podniky jsou mezi těmi, kdo své zaměstnance penězi rozhodně nerozmazlují.  

Jak bývá u Andreje Babiše zvykem, poněkud plačtivým tónem si na facebooku postěžoval, že byl připraven prakticky o vše: firmu musel dát do svěřeneckého fondu a tak prý už nemá ani nadaci (1). Přes všechnu tuto mizérii, kterou na něj ušili jeho nepřátelé, Andrej Babiš na svět a prosté lidi nezanevřel. Naopak: chce prý lidem pomáhat! A tak se rozhodl, že rozdá 52 miliónů ze svého - mezi nejpotřebnější. Lidé mu mají posílat své tipy. A pokud bude potřeba, pan Babiš slíbil, že ještě nějaké peníze přidá!

Na rozdíl od křesťanské tradice, kde se milosrdné skutky mají konat neokázale a často bez zveřejnění jména dobrodince, Andrej Babiš se rozhodl, že o svém dobrém srdci dá světu vědět. Kromě oznámení na facebooku zřídil také internetovou stránku, na které se v bílé košili a riflích zeširoka usmívá a oznamuje, že se rozhodl rozdávat lidem peníze (2). Neopomněl dodat, že už za první den dostal okolo tisíce žádostí. Prosí proto o trpělivost, protože prý bude nějakou dobu trvat, než si žádosti přečte a vyhodnotí. Ne asistentka – on sám! Člověka v té souvislosti napadne, že přečíst a posoudit tisíce a tisíce žádostí není žádná legrace. Jak to Andrej Babiš skloubí se svojí prací v pozici ministra financí a poslance? 

Nutkání Andreje Babiše rozdávat cizím lidem peníze, je poněkud zvláštní ve srovnání s faktem, že řada podniků Agrofertu platí svým zaměstnancům nízké mzdy. Například internetový portál Ekonom uvedl, že mnohé ze závodů Agrofertu platí své zaměstnance stejně špatně jako různé montovny elektroniky a jednoduchých dílů (3). Je zvláštní platit svým zaměstnancům málo, a pak rozdávat cizím lidem milióny a veřejně vyhlašovat, že rád lidem pomáhám. Také je zvláštní, že toto nutkání začal Andrej Babiš projevovat až po svém vstupu do politiky v období před volbami. V této souvislosti je také dobré se ptát, zda má Andrej Babiš pouze jednu tvář a případně, která tvář Andreje Babiše je ta pravá. 

Autor: Stanislav Jahoda | pátek 3.3.2017 19:20 | karma článku: 37,06 | přečteno: 1249x