Techniky Soucitného: Budu tvou vůli i svědomím

Popisuji námět na sci-fi. V jiné galaxii, na jiné vzdálené planetě vychovává celý stát do naprosté dokonalosti jednoho jediného člověka. Špatně je i jedno snězené jablíčko.

Popisuji námět na sci-fi fantasy.

Citát: "Budu tvou vůli i svědomím " pochází z hry Henrika Ibsena: Nora.

Na naší vzdálené planetě úplně jinde než je celá naše galaxie Mléčná dráha nebo dokonce tak blízko, že by se jednalo o Sluneční soustavu - nemají rádi peníze a celkově obchod "něco za něco". I když v případě rodičů třeba je jasné, že dáváme a nepočítáme, vždyť nám tolik let čistili pokakané zadečky. To je přece jasné.

Ve středu této společnosti  je "Srdce" a cokoli, co počítá, kalkuluje, násobí nebo sčítá - nebo si dokonce myslí, že když pracuje, tak by měl načerpat síly, třeba se najíst nebo napít - už jen pro ten hřejivý pocit... tak všichni tito počítající jsou špatní, moc špatní - jsou to kur*vy.

U nás máme takový vtip, kdy Roubíček letí letadlem do New Yorku a zeptá se krásné letušky, zda by s ním za 100 korun nestrávila nov v hotelu. Letuška odpoví: Za stovku? Copak jsem kurva? Roubíček odpoví: O tom se už nebavíme, teď se bavíme o ceně.

Ano, z lásky nebo pro vyšší princip - se může cokoli, ale pro korunu nebo pro halíř nebo pro jedno jablíčko - to je člověk kur*va.

Musíme ještě zmínit, že "Srdce" dělá toto všechno z preventivních důvodů. Jakmile dospěje k názoru, že by tu mohla být do budoucna nějaká válka nebo konflikt, je v zájmu obecného dobra oprávněn jednat.

Ještě poznamenejme, že na této planetě je několik eperimentálních států, které zkouší různé modely jak by "Srdce" mohlo fungovat jako šéf. V našem státě techniky umí všichni lidé, i osmileté děti a i patnáctiletí v klidu řeknou otrokovi "prsa" s tím, že ho má naoperovaného na prstu a způsobuje mu bolesti nebo erotické záležitosti. Tož tak, učit se člověk musí už od mala, že.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Stanislava Ševčíková | středa 18.10.2023 9:29 | karma článku: 0 | přečteno: 40x